Stația de taxi de la Casa Albă se desființează

0
443

Stația de taxi, prevăzută cu șase locuri, de la blocul Casa Albă este propusă spre a fi desființată. Autoritățile au luat această măsură după ce locatarii din imobilul respectiv s-au plâns de disconforul pe care îl crează taximetriștii chiar sub geamurile lor.  

Locatarii din blocul Casa Albă au solicitat, în repetate rânduri, autoritățile locale să ia măsuri în privința taximetriștilor care își preluau clienții din stația respectivă. Oamenii se plângeau că șoferii de taxi nu țin cont de faptul că, în blocul respectiv, locuiesc și persoane mai în vârstă care au nevoie de liniște. În întâlnirile pe care municipalitatea le organiza cu cetățenii, Ciri Mayer, cunoscutul solist de muzică ușoară, și el locatar la parterul acelui bloc, a luat cuvântul în numele vecinilor săi, reclamând faptul că taximetriștii sunt gălăgioși și nu păstrează curățenia în locurile de parcare. Nu a lipsit mult și, din cauza acestor motive, locatarii au intrat în conflict cu taximetriștii, fiind necesară intervenția Poliției Locale.

Autoritățile au primit seseizări din partea locatarilor

Pentru a nu mai exista nici un fel de problemă, locatarii au solicitat autorităților să mute stația de taxi într-o altă zonă din centrul orașului. Persoanele care locuiesc acolo spuneau că, pe lângă faptul că le perturbă liniștea, taximetriștii le ocupă și locurile lor de parcare. Pe strada „A.I. Cuza”, alăturată blocului, primăria a instituit, după cum se știe, locurile de parcare cu plată prin sms. Cum parcarea din fața blocului Casa Albă era ocupată de taximetriști, singura posibilitate pentru locatari era să-și parcheze mașinile pe o altă stradă din jur. Chestionând municipalitatea în această privință, autoritățile i-au îndrumat pe locatari spre locurile de parcare de pe strada „Kogălniceanu”, care sunt, deocamdată, fără plată. 

Stația de taxi este relocată pe strada „A.I, Cuza” – zona Teatru

Întrucât sesizările din partea locatarilor s-au înmulțit, autoritățile locale au luat decizia de a desființa, în cele din urmă, stația de taxi de acolo. Pe ordinea de zi a ședinței CLM Craiova, de joi, se află un proiect de hotărâre prin care se propune desființarea celor șase locuri de parcare de pe strada „Theodor Aman” și relocarea lor pe strada „A.I. Cuza” – la intersecția cu „Panait Moșoiu”, adică în fața Teatrului Național. „Ţinând cont de faptul că administrarea serviciilor de parcare se face în scopul asigurării creşterii capacităţii de preluare a traficului, a îmbunătăţirii condiţiilor de deplasare pentru vehicule şi a creşterii gradului de siguranţă a participanţilor la trafic, precum şi de numeroasele solicitări primite atât din partea asociaţiilor de proprietari, cât şi din partea riveranilor Centrului Istoric al municipiului Craiova, propunem spre aprobare mutarea staţiei de taxi de pe strada Theodor Aman, între intersecţia cu strada Olteţ şi intersecţia cu strada A. I. Cuza, pe strada A. I. Cuza, după intersecţia cu strada Panait Moşoiu, pe sensul de mers către strada Arieş, cu menţinerea aceluiaşi număr de locuri (6)“, se precizează în proiectul de hotărâre.

Craiova dispune de 67 de stații de taxi

Stația de taxi de la blocul Casa Albă a fost amenajată, la propunerea municipalității și cu votul ulterior al consilierilor municipali, în anul 2013. Tot atunci a fost aprobat și amplasamentul stației de taxi din zona Colegiului „Carol I”, prevăzută cu cinci locuri de parcare – această stație rămâne pe loc. Craiova dispune, în acest moment, de 67 de stații de taxi. Cele mai mici dintre acestea au câte cinci locuri, iar majoritatea între 10 și 15 locuri. Stațiile de taxi cu o capacitate mai mare, între 20 și 25 de locuri, se găsesc pe bulevarde și în zonele aglomerate ale Craiovei. O stație de taxi cu 25 de locuri de parcare se află, spre exemplu, pe strada „Nicolae Iorga” – la intersecția cu „Dezrobirii sau pe strada „Ştefan cel Mare” – în zona intersecţiei cu strada „Principatele Unite”. Cea mai mare dintre– cu 50 de locuri de parcare – se află la Gară, în zona fântânii arteziene. În total, este vorba de 955 de locuri de taxi, care sunt distribuite în toate zonele și cartierele Craiovei.