Ministerul Energiei propune angajaţilor CEO vouchere de vacanţă şi salarii majorate cu 13%

0
405

În urma discuţiilor dintre Ministerul Energiei și conducerea CEO au fost avansate două soluţii : acordarea de vouchere de vacanţă de la 1 mai, pentru toţi salariaţii, în condiţiile în care anterior acest beneficiu nu era deloc prevăzut a fi acordat, precum și creşterea salariilor cu 8,2% doar pentru personalul muncitor şi la total fond de salariu, ceea ce reprezintă o creştere de 12-13% a salariilor brute pentru muncitori.

„Astăzi, a fost o întâlnire mediată între Ministerul Energiei, ca şi acţionar principal al companiei, cu directoratul Complexului Energetic Oltenia şi toţi reprezentanţii legali ai angajaţilor noştri. A fost o discuţie pe proiecţia de buget pe care Complexul Energetic Oltenia o pregăteşte pentru perioada următoare a fi aprobată şi pentru o găsire de soluţii pentru acest moment de a creşte veniturile angajaţilor noştri, ţinând cont de solicitările lor, venite începând cu vineri seara, când a avut loc prima acţiune de protest”, a spus, luni, Sorin Boza, preşedintele Directorului CEO, pentru Mediafax. Potrivit acestuia, următorul pas  este de a demara negocierile efective între administraţie şi partenerul social. După ce vor fi puse pe hârtie și vor fi acceptate de către toată lumea, propunerile vor fi prinse într-un act adiţional la contractul de muncă, a mai precizat Boza.

Angajații CEO ceruseră o majorare a salariilor cu 45%. Doru Vişan, secretar de stat în cadrul ME, a precizat, într-o intervenţie la Digi 24, că ministerul nu le poate acorda majorarea în acest cuantum.