Poliţia Locală, „la datorie”: Chioşcurile de difuzare a presei se sparg în veselie

3
361

Fenomenul are vechime şi, în pofida semnalelor, nu s-a resimţit nici o îmbunătăţire de-a lungul timpului. Chioşcurile de difuzare a presei sunt ţinta predilectă a răufăcătorilor, îndeosebi pe timpul nopţii. Bizar este faptul că, deşi amplasate în zone cu trafic intens, care ar trebui să fie „bătute” de patrulele Poliţiei Locale, respectivele puncte de desfacere a presei sunt vandalizate.

Într-una din nopţile trecute, pe bulevardul „1 Mai” au fost sparte mai multe asemenea chioşcuri. Zeci de plângeri zac în cotloanele secţiilor de poliţie fără nici un rezultat. Prejudiciile sunt suportate de firmele care deţin aceste chioşcuri, iar justificările au devenit standard: „Sunt copiii străzii, nu aveţi ce să recuperaţi”. Mai nou, Poliţia Locală, dotată cu autoturisme pentru patrularea prin oraş, obiectează identic: nu e datoria ei să păzească chioşcurile noaptea. Ceea ce nu-i cere nimeni. Dar dacă patrulele, organizate şi împărţite pe toate sectoarele oraşului, şi-ar face conştiincios datoria şi ar legitima, noaptea, grupurile dubioase care circulă pe străzi, situaţia poate s-ar schimba sensibil.

Recent, un consilier municipal local, Dan Magla, referindu-se la poliţiştii locali, îi considera „cam firavi şi fără masă musculară”. Nu ştim dacă este aşa, în schimb poliţiştii locali, „firavi şi fără masă musculară”, se arată necruţători la primele ore ale dimineţii în faţa vânzătoarelor de presă, atunci când amplasează o masă de desfacere cu 10-15 cm mai în faţă decât prevede autorizaţia. Că trebuie venit cu şublerul de acasă. Tot poliţiştii locali „firavi şi fără masă musculară”, nereuşind să decongestioneze traficul rutier, veghează „celebra” maşină de ridicări auto aflată în misiune, vizate fiind maşinile parcate neregulamentar noaptea, când traficul e intens.

Ceva nu este în regulă, şi chiar înţelegând problemele multiple cu care se confruntă Poliţia Locală, în bilanţul ei trebuie să figureze şi starea de mulţumire sau de nemulţumire a firmelor care deţin aceste chioşcuri de difuzare a presei. (C. Laurenţiu)

 

3 COMENTARII

  1. nu ai ce sa le ceri din paznici de cimitire s au trezit politisti unii nici nu stiu sa scrie si mai sunt si plini de ei pana le dai una peste botic academic vorbind nu fizic

  2. Eu consider ca politia locala trebuie desfiintata si intarita Politia Nationala in special Politia Economica pentru ca evaziunea fiscala in Romania este de 99%.

Comments are closed.