Decizie definitivă! Patru ani de detenţie pentru “Ucigaşul cu Ferrari”

0
352

Adrian Iosif Cocoană, “ucigaşul cu Ferrari”, din Timişoara, va face puşcărie. Curtea de Apel Craiova a respins, ieri, recursul formulat de Cocoană împotriva deciziei magistraţilor Tribunalului Dolj care au menţinut pedeapsa de patru ani închisoare cu executare pentru ucidere din culpă la care a fost condamnat de Judecătoria Craiova în 2010. În august 2008, Adrian Iosif Cocoană a provocat un accident de circulaţie în Timişoara, în care un tânăr şi-a pierdut viaţa, iar prietena sa a fost rănită. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă, astfel că bărbatul va ajunge după gratii.

Reamintim că, pe 19 august 2008, un Ferrari negru a lovit doi tineri, pe Lucian Reja-Peter şi pe prietena sa, Cristina Rohnean, care mergeau pe trotuar, pe strada „Calea Aradului” din Timişoara. Lucian Reja-Peter a decedat după două ore din cauza rănilor grave, iar Cristina a fost rănită, suferind leziuni care au necesitat 12 zile de îngrijiri medicale. Şoferul, Adrian Iosif Cocoană, şi-a abandonat bolidul, dar şi cele două victime şi a fugit de la locul faptei, prezentându-se singur la poliţie, după aproape 30 de ore. În rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, se arată că Adrian Cocoană s-a angajat în depăşirea unui Volkswagen Golf (taximetru), deşi în acea zonă acest lucru era interzis. În timpul manevrei de depăşire, Cocoană a scăpat maşina de sub control, a acroşat Golful, a traversat în diagonală sensul opus de circulaţie şi a intrat pe trotuar, unde i-a surprins şi lovit pe cei doi tineri. Adrian Cocoană a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi fugă de la locul accidentului, iar dosarul a fost strămutat, la cererea inculpatului, cerere admisă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova în noiembrie 2008.

După aproape doi ani de proces, pe 15 iulie 2010, Judecătoria Craiova a hotărât condamnarea lui Adrian Cocoană la patru ani de închisoare cu executare, plus plata de despăgubiri morale şi materiale faţă de părţile civile. Astfel, conform deciziei primei instanţe, bărbatul urma să achite Aureliei Grămescu, mama lui Lucian Reja, suma de trei milioane de lei daune morale şi 68.865 de lei daune materiale. Cristina Rohnean, tânăra rănită în accident, urma să primească de la Adrian Cocoana 50.000 de lei daune morale şi 1.800 daune materiale. Instanţa a decis ca şi taximetristul implicat în accident să primească 10.000 de lei despăgubiri morale şi 440 de lei daune materiale.

Atât Cocoană, cât şi Aurelia Grămescu au formulat apel împotriva sentinţei penale nr. 1859 a Judecătoriei Craiova. Tribunalul Dolj, care a judecat apelul, a pronunţat soluţia pe 2 mai 2011. Instanţa a menţinut pedeapsa pronunţată pentru Cocoană, însă a diminuat cuantumul daunelor morale la care a fost obligat inculpatul alături de asiguratorul SC Allianz Tiriac Asigurări SA Timişoara către partea civilă Grămescu Aurelia de la 3.000.000 lei la 2.000.000 lei. “Ucigaşul cu Ferarri” a declarat recurs împotriva acestei decizii, apărătorii lui formulând şi o cerere de rejudecare. Cocoană a fost prezent la Craiova pe 14 noiembrie şi a cerut judecaătorilor Curţii de Apel să-i reţină circumstanţe atenuante. Ieri însă, atât recursul, cât şi solicitarea avocaţilor de rejudecare a procesului au fost respinse de magistraţi. Pentru că hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă, Adrian Cocoană va executa pedeapsa de 4 ani la care a fost condamnat, din care se va scădea perioada reţinerii şi a arestării preventive.