Şefa Secretariatului General al Guvernului, verificată de ANI

0
291
Daniela Andreescu

Spaţiul RA-APPS (regie aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului) din strada Matei Basarab, despre care şefa SGG, Daniela Andreescu, susţine că ar găzdui doar o asociaţie non-profit din care face parte şi soţul său, Aurel Teodorescu, este, de fapt, şi sediul firmei acestuia, Huntfish Delta SRL, care desfăşoară activităţi economice. Iniţial, la adresa respectivă se afla sediul Clubului de pescuit sportiv Delta Fishing, asociaţie fără scopuri patrimoniale, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. În septembrie 2010, soţul Danielei Andreescu a înfiinţat firma Huntfish Delta SRL, în care este acţionar, alături de Clubul de pescuit sportiv Delta Fishing, deţinând 51% din părţile sociale. Deşi la adresa respectivă se află şi o firmă care desfăşoară activităţi economice, în ultimul din seria de comunicate pe care le-a dat pentru a răspunde acuzaţiilor din presă, şefa SGG susţine că spaţiul din strada Matei Basarab „a fost atribuit unei asociaţii non-profit şi cuantumul chiriei pentru acesta nu s-a stabilit de SGG, ci de RA-APPS, în condiţiile legii; asociaţia care ocupă spaţiul plăteşte chirie de aproximativ 4 euro/mp plus TVA şi nu face parte din rândul asociaţiilor care sunt scutite de plata chiriei şi deţin spaţii la RA-APPS, având contract de închiriere cu RA-APPS şi nu cu SGG. (…) Chiria stabilită de Regie şi plătită pentru acest spaţiu de cca. 100 mp este de aproximativ 600 de euro lunar, la care se adaugă cheltuielile cu utilităţile”.

Fiica Danielei Andreescu dintr-o căsătorie anterioară, Irina Zisman, asociat în firma Daniro Events, deţine şi ea un spaţiu de la RA-APPS, despre care comunicatul SGG spune că „a fost atribuit prin licitaţie şi există contract în vigoare, pentru care se plăteşte cea mai mare chirie/mp din imobil şi pe total din tot imobilul, respectiv 733,78 euro/lunar pentru o suprafaţă de 44,83 mp”.

Ieri, la o zi după ce premierul Emil Boc a declarat că ANI ar trebui să se pronunţe în cazul Danielei Andreescu, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că s-a sesizat din oficiu şi verifică un posibil conflict de interese în care s-ar afla şefa SGG.