Preşedintele PSD Craiova despre majorarea preţului gigacalorie: “Este o chestiune pe care USL nu are cum să o accepte”

0
286

Decizia autorităţilor locale de a majora preţul gigacaloriei cu 83 de lei este contestată de reprezentanţii USL, care spun că nu vor vota acest proiect de hotărâre, considerând că locuitorii Craiovei nu îşi permit să bage mâna în buzunar pentru a deconta “ideile fantastice” ale aleşilor municipali. Preşedintele PSD Craiova, Mihai Fifor, a explicat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, organizată împreună cu consilierul local PNL, Pavel Badea, că în urmă cu mai puţin de două luni a semnalat că preţul gigacaloriei va fi mărit.

“Primăria vrea să treacă în şedinţa de Consiliu Local un proiect de hotărâre care prevede mărirea preţului gigacaloriei de la 1 noiembrie 2011 şi un proiect de hotărâre privind aprobarea pierderilor de energie termică în instalaţiile de producere şi distribuţie din municipiul Craiova. USL nu va vota aceste două amendamente. Nu demult, am ieşit într-o conferinţă de presă şi am atras atenţia asupra faptului că cei de la Regia de Termoficare încearcă să treacă un proiect de hotărâre prin care să se majoreze cuantumul pierderilor din reţea. Atunci când spuneam că această majorare se va regăsi în preţul gigacaloriei, iarna încă nu venise, dar nu au trecut nici două luni de atunci şi acest lucru se întâmplă. Este o chestiune pe care USL nu are cum să o accepte. Vedem cu toţii modul în care se cheltuiesc bani pe tot felul de proiecte absolut fantasmagorice, precum Aqua-Park, oraşul luminat – feeria a la Las Vegas, sunt chestiuni care nu ne-ar deranja dacă lucrurile ar funcţiona normal. Populaţiei i se cere să bage mâna în buzunar din nou şi să acopere pierderile dintr-o zonă în care nu s-a investit aşa cum trebuia să se facă, iar pe de altă parte ni se cere să ne bucurăm de sărbătorile de iarnă care vin cu iluminaţia feerică a Craiovei. În acest context noi nu putem decât să ne întrebăm cum se manageriază acest municipiu? Trebuie să ţinem cont şi de cetăţenii Craiovei care trebuie să deconteze ideile fantastice ale conducerii Primăriei”, a declarat preşedintele PSD Craiova, Mihai Fifor.

“Considerăm că preţul gigacalorie poate fi mai mic”

Consilierul municipal PNL Pavel Badea a explicat, la rândul său, că a propus executivului să se gândească la un preţ mai mic pentru gigacalorie, dar i s-a răspuns că preţul nu poate să scadă sub 255 de lei deoarece ar fi afectată dezvoltarea municipiului Craiova. “Este un subiect foarte important nu numai pentru comunitatea noastră locală, ci pentru toţi cei care trăiesc în această ţară. Executivul ne-a spus că, în urma analizelor pe care le-a făcut, a ajuns la un preţ de 280 de lei pentru gigacalorie, dar în urma insistenţelor din toate părţile, a venit cu o propunere de 255 de lei pentru gigacalorie. Am luat legătura cu cei din executiv şi i-am întrebat de ce nu încearcă să scadă şi mai mult acest preţ. Mi s-a răspuns că, în cazul în care scad suma sub 255 de lei, se pun în pericol dezvoltarea oraşului şi proiectele importante care dau posibilitatea acestui oraş să crească. Noi considerăm că preţul gigacaloriei poate fi mai mic şi venim cu soluţii care ar putea fi la îndemâna Consiliului Local, precum plata parcării în zona centrală – astfel o sumă de bani importantă ar intra în bugetul local şi ar da posibilitatea să se scadă preţul gigacaloriei”, a afirmat şi consilierul municipal PNL Pavel Badea.

Potrivit preşedintele PSD Craiova, Mihai Fifor, USL nu va vota proiectele de hotărâre care nu fac altceva decât să-i afecteze pe locuitorii municipiului Craiova, în loc să-i lase să se bucure de sărbători.