Mama lui Cristi Neamţu l-a „reclamat” pe Mititelu la FRF

0
744

Ioana Cioboată nu a mai primit de un an renta viageră pe care i-o datora Universitatea Craiova

Nu doar statul român, foştii jucători, foştii antrenori ori salariaţii clubului au fost păgubiţi de Adrian Mititelu, ci şi Ioana Cioboată, mama lui Cristi Neamţu. Mititelu şi-a însuşit doar numele şi imaginea clubului din Bănie, pe care l-a lăsat deja moştenire virtuală copiilor, copiilor, copiilor săi, însă nu şi datoriile, atât cele materiale şi cu atât mai puţin cele morale.

Conform unui act întocmit în 2002, când Gheorghe Neţoiu era patronul Universităţii Craiova, clubul se angaja să-i achite Ioanei Cioboată, mama lui Cristi Neamţu, o rentă viageră lunară de 5 milioane de lei vechi (500 RON). Doamna Cioboată a primit această sumă în contul său fără probleme cât timp patronii clubului au fost Gigi Neţoiu şi Dinel Staicu. De când Mititelu şi-a însuşit clubul, mama lui Cristi Neamţu a fost nevoită în mai multe rânduri să se umilească la sediul clubului în aşteptarea sumei cuvenite, iar de acum un an nimeni nu a mai băgat-o în seamă pe femeia rămasă fără sprijin. Din disperare, dar şi frustrată că Adrian Mititelu apare obsesiv pe micile ecrane profitând de postura sa de deţinător al „brandului” Universitatea Craiova, Ioana Cioboată nu a mai suportat şi a apelat pentru ajutor chiar la preşedintele FRF, Mircea Sandu, căruia i-a trimis o scrisoare, însoţită de contractul încheiat cu Universitatea Craiova în 2002, dar şi de certificatul de deces al lui Cristian Neamţu. Între timp, mama fostului portar al Ştiinţei făcuse demersuri şi la autorităţile locale, care nu i-au putut oferi ajutorul.

În februarie se comemorează 10 ani de la tragedie

Nãscut pe 22 august 1980, Cristi Neamţu a început fotbalul la piticii Ştiinţei, iar la 18 ani a fost cooptat în lotul mare, debutând în ultima etapã a campionatului 1998-1999, într-un joc pe teren propriu cu CSM Reşiţa, în care a avut o evoluţie apreciată. Pe 20 februarie, tânărul portar craiovean a decedat la Spitalul Central din Nicosia, dupã 6 zile de comã profundã. Spre finalul antrenamentului de pe 14 februarie, efectuat pe un teren din Larnaca (Cipru), unde Ştiinţa se afla în cantonament, el fusese lovit cu genunchiul în gură de coechipierul său Marius Şuleap şi, în ciuda eforturilor medicilor ciprioţi, n-a mai putut fi salvat. La înmormântarea de la cimitirul „Sineasca” au participat mii de craioveni, inclusiv galeria Ştiinţei, care a arborat mesaje precum „Toţi plecăm, în urma noastră rămâne Ştiinţa” sau „Cristi este unul dintre noi”, aceasta rămânând ani buni o scandare obişnuită în peluzele stadionului „Ion Oblemenco”. De altfel Peluza Sud poartă numele „Cristi Neamţu” de la tragedia petrecută acum aproape 10 ani.

 

 

Ioana Cioboată

Scrisoarea trimisă de Ioana Cioboată, mama lui Cristi Neamţu, către Mircea Sandu:

„Mă numesc Ioana Cioboată şi sunt mama unui fotbalist de la Universitatea Crariova, Cristian Neamţu. Decedat în Cipru, în data de 20.02.2002. Am simţit nevoia imperioasă să mă adresez dumneavoastră nu pentru a vă reaminti drama pe care am trăit-o atunci, CRISTI fiind singurul meu copil, ci pentru a vă cere disperat ajutorul într-o problemă cu care mă confrunt de aproape un an de zile şi nu găsesc rezolvare. În urma decesului fiului meu, jucător aflat sub contract cu Universitatea Craiova, patronul de atunci al Universităţii Craiova, Gigi Neţoiu, a hotărât din proprie iniţiativă acordarea unei rente viagere (ajutor social viager) de 5.000.000 de lei. În momentul Gigi Neţoiu a vândut echipa acest contract a fost preluat de domnul Dinel Staicu, pentru ca mai apoi să fie preluat, din 2006, de către domnul Adrian Mititelu. Totul a decurs normal, însă din momentul în care acest contract a fost preluat de domnul Adrian Mititelu au început şi problemele cu nerespectarea acestuia. Chiar dacă era stipulat clar în contract ca viramentul să fie efectuat într-un cont, eu primeam banii cash de la sediul clubului după nenumărate insistenţe sau momente penibile în care eram pusă. Menţionez că de cele mai multe ori am primit banii la două-trei luni, iar ultima dată când am primit aceşti bani a fost la 1 decembrie 2010 (suma aferentă lunilor septembrie şi octombrie 2010). De la această dată şi până în prezent eu tot am încercat să-l contactez pe domnul Adrian Mititelu, însă fără succes. Am încercat să obţin un sprijin şi din partea oficialităţilor locale (Primărie, Consiliul Local), dar acelaşi rezultat. Poate că nu aş fi îndrăznit să vă adresez aceste rânduri, dar în ultima perioadă îl tot văd pe Adrian Mititelu la diverse emisiuni TV pozând în „justiţiarul” fotbalului românesc şi uită să respecte memoria unui fost jucător al Universităţii Craiova decedat pe terenul de fotbal. Adrian Mititelu uită de obligaţiile pe care şi le-a asumat când a preluat clubul Universitatea Craiova, uită că activul şi pasivul sunt ale lui, la fel cum se laudă cu palmaresul şi culorile clubului. În dovedirea celor afirmate mai sus, depun următoarele înscrisuri: contract de rentă viageră (ajutor social viager) şi copie după certificat de deces al lui Cristi Neamţu. În speranţa că voi găsi la dumneavoastră înţelegerea şi susţinerea materială pe care nu am găsit-o la Adrian Mititelu sau la oficialităţile locale, vă mulţumesc anticipat şi vă asigur de întreaga mea consideranţie şi recunoştinţă”.