Conducerea lărgită a PSD se reuneşte, astăzi, într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional

0
357

Conducerea lărgită a PSD se reuneşte, vineri, într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional care se va desfăşura în Parlament, de la ora 12.30, pentru a dezbate “Declaraţia privind Starea Partidului Social Democrat”. Documentul propune 19 măsuri, printre care demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, precum şi asigurarea interimatului conducerii partidului de către premierul Viorica Dăncilă până la organizarea unui Congres Extraordinar, în prima parte a anului 2019. Declaraţia este semnată de un „Comitet de iniţiativă” format din Paul Stănescu, vicepreşedinte al PSD, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării, Gabriela Firea, vicepreşedinte al PSD şi primar general al Capitalei şi Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte al PSD şi vicepreşedinte al Senatului.

Vicepreşedintele PSD pe regiunea de Nord-Vest, Doina Pană, a declarat că, 18 din 22 de voturi, aferente zonei Transilvaniei vor merge către Liviu Dragnea în şedinţa CExN de vineri.

“Sunt vicepreşedinte ales pe o regiunea de Nord-Vest. Oameni acestia nu m-au ales pentru că sunt frumoasă şi deşteptă, ci pentru că reprezint o regiune. Aseară ne-am întâlnit nu numai regiunea de Nord-Vest, ne-am întâlnit cu Transilvania, şi cu trei excepţii, cu trei voturi vreau să spun din 22 toate sunt pentru a ne continua treaba cu domnul Dragnea la conducerea PSD. Mă refer la legea offshore, la investiţii. Exceptând trei voturi din Transilvania, restul sunt pentru a ne continua. Este domnul Mocioalcă de la Caraş Severin, de la Timiş şi parcă Alba. Atâta timp cât guvernul merge bine, parlamentul merge bine, de ce să ieşi public?”, a afirmat Doina Pană, vineri la Parlament.