Europarlamentarul Norica Nicolai, despre propunerea de excludere : „Argumentele sunt că trebuie să părăsim coaliţia pentru că PSD este un partid nefrecventabil”

0
357

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că a discutat cu preşedintele grupului ALDE european, Hans van Baalen, şi „nu se pune problema” excluderii partidului din grupul european, aşa cum a solicitat preşedintele partidului austriac NEOS, Beate Meinl-Reisinger.

„Cunosc statutul partidului ALDE european şi motivaţia pe care doamna a promovat-o ca susţinere a solicitării este în afara statutului nostru. ALDE european nu poate impune nicio alianţă partidelor membre, aşa că probabil e o motivare care nu are niciun fel de legătură cu apartenenţa la partid, ci probabil cu interese sau determinări care nu au niciun fel de importanţă pentru noi. ALDE rămâne în continuare membru al ALDE european şi astfel de manifestări de la un partid liberal care a fuzionat cu un fost partid liberal apropiat de extrema dreaptă nu ne impresionează”, a declarat, pentru MEDIAFAX, europarlamentarul Norica Nicolai (ALDE).

Chestionată de MEDIAFAX care sunt argumentele politicianului austriac în cererea de excludere a ALDE din familia politică europeană, Nicolai a răspuns: „Argumentele sunt că trebuie să părăsim coaliţia (cu PSD – n.r.) pentru că PSD este un partid nefrecventabil, or aceste chestiuni sunt chestiuni politice, nu ţin de respectarea statutului nostru”.

Europarlamentarul ALDE a precizat că a discutat cu preşedintele ALDE european pe tema solicitării politicianului austriac şi nu se pune problema excluderii partidului din familia europeană.