13.000 de craioveni vor primi ajutoare de căldură

0
284

Deşi autorităţile locale estimau că 15.000 de craioveni vor primi ajutoare de încălzire în această iarnă, numărul beneficiarilor va fi mai mic. Pentru luna noiembrie, au depus cereri doar 13.000 de craioveni care vor fi astfel ajutaţi să-şi plătească factura la agentul termic.

Pentru că unele dintre asociaţiile de proprietari au întârziat să distribuie formularele către locatari, autorităţile craiovene au prelungit termenul de primire a cererilor pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei. Chiar şi în aceste condiţii, numărul de 15.000 de beneficiari, pe care îl estimaseră edilii, nu a fost atins. „În prezent avem înregistrate 319 acorduri pentru craiovenii care îşi încălzesc locuinţa cu lemne şi 2.038 pentru cei care îşi încălzesc locuinţa cu gaze. În privinţa celor care sunt pe sistem centralizat de încălzire, asociaţiile de proprietari încă nu au depus toate solicitările. Se estimează că numărul celor care solicită ajutor de încălzire şi îşi încălzesc locuinţa din sistem centralizat va fi undeva la 10.000”, a declarat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova. Potrivit acestuia, din totalul de 400 de asociaţii de proprietari, doar 197 au depus cererile pentru acordarea de ajutoare pentru căldură.

Angajaţii Primăriei pornesc anchetele sociale

Spre deosebire de anii trecuţi, acum cererile înregistrate pentru luna noiembrie rămân valabile pentru întreaga perioadă de iarnă, adică până în martie 2012. Partea bună e urmată şi de o parte rea. Autorităţile locale au precizat că dosarele care au fost depuse urmează să fie verificate la sânge de angajaţii Primăriei Craiova. Se estimează că un procent de 60% dintre beneficiari vor trece prin aceste anchete sociale care doresc să vadă dacă datele trecute în declaraţiile pe proprie răspundere sunt reale. În urma lor, unii solicitanţi ar putea să-şi piardă dreptul de a beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinţei. În iarna 2010 – 2011 au solicitat subvenţie pentru căldură aproape 12.600 de craioveni, dintre care 2.551 de solicitări au fost pentru gaze, 575 pentru lemne şi 9.462 pentru energie termică. În luna noiembrie a anului trecut, pe listele Primăriei Craiova se regăseau 12.226 de craioveni, cu câteva mii mai mult decât se estimează acum.