Program şi în weekend la APIA Dolj

0
390

Fermierii doljeni  sunt aşteptaţi la sediul centrului judeţean sau la centrele locale APIA pentru a depune cererile unice de plată pentru anul 2018.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judeţean Dolj  reaminteşte că termenul limită de depunere a Cererilor unice de plată în cadrul Campaniei 2017 este data de 15 mai 2018. “Informăm astfel pe potenţialii beneficiari că se vor primi cereri unice de plată aferente Campaniei 2018 atât sâmbăta, 5 mai cât și duminică 6 mai 2018. Astfel, Centrul Judeţean şi Centrele Locale din subordine vor lucra sâmbătă şi duminică, cu program normal, in intervalul 8:30-14:30. Rugăm fermierii doljeni să se prezinte la APIA în vederea depunerii cererii unice de plată până la data limita prevazută de lege”, a precizat Sorin Răducan, directorul general al APIA Dolj.

Peste 26.800 de cerere au fost înregistrate în sistem

Până ieri s-au înregistrat 26 800 cereri în sistem, respectiv  73 % din totalul estimat. În conformitate cu calendarul de lucru aprobat prin Ordin al Ministrului Agriculturii și dezvoltării Rurale, au mai ramas doar 12 zile până la încheierea campaniei de depunere a cererii unice aferente Campaniei 2018 ce se depun în intervalul 1 martie – 15 mai 2018. „Adresăm pe această cale rugămintea ca instituțiile implicate, primăriile de pe raza județului Dolj, să vină în sprijinul potenţialilor beneficiari în ceea ce privește eliberarea adeverințelor conforme cu Registrul Agricol într-un mod cât mai eficient, astfel încât toți fermierii doljeni să poată să-și depună cererile de sprijin până la termenul limită”, a mai spus directorul APIA Dolj.

Fermierilor li se recomandă să verifice în Registrul Agricol

Înainte de a se prezenta la centrele APIA, fermierilor li se recomandă să verifice în Registrul Agricol situaţia terenului pe care îl utilizează, această verificare putând fi făcută la primaria pe raza căruia se află suprafaţa agricolă. În cazul crescătorilor de animale, se recomandă verificarea dacă datele acestora sunt actualizate în Registrul Naţional al Exploataţiilor (RNE). Această verificare se face la mediul veterinar concesionar, la asociaţia de crescători sau în propriile evidente în cazul utilizatorilor SNIIA. ”Înainte de a semna, verificaţi încă o dată Cererea Unică de Plată pentru sectorul vegetal şi zootehnic. Programul prelungit vine ca o măsură de sprijin pentru evitarea aglomerației și a întârzierilor în depunerea cererilor și conduce la diminuarea timpului necesar fiecărui fermier la completarea și depunerea cererii unice de plată. În eventualitatea în care programarea inițială nu a putut fi respectată îi rugăm pe acestă cale pe cei care să află în această situaţie să se prezinte la centrele APIA Dolj de care aparțin…”, precizează oficialul APIA.