Fraţii acuzaţi de crima din Craioviţa Nouă fac împreună 37 de ani şi 8 luni de puşcărie

2
384

Fraţii Gabriel şi Luigi Teodorescu, de 23, respectiv 20 din Craiova, acuzaţi că l-au omorât, în stradă, pe Antoni-Ionuţ Fieraru zis „Mârlici”, de 20 de ani, tot din municipiu, în noaptea de 5 spre 6 decembrie 2016, au fost condamnaţi, ieri, la 18 ani şi 8 luni, respectiv 19 ani de închisoare. În plus, trebuie să achite despăgubiri şi daune morale în valoare de peste 70.000 euro. Sentinţa, pronunţată de Tribunalul Dolj, nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Reamintim că, în urmă cu un an, s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în fraţii Luigi şi Gabriel Teodorescu au fost trimişi în judecată pentru crima din noaptea de 5 spre 6 decembrie 2016, din Craioviţa Nouă, pentru omor, lovire şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, victima fiind Antoni-Ionuţ Fieraru zis „Mârlici”, în vârstă de 20 de ani. Cei doi, împreună cu „susţinători”, s-au întâlnit cu victima în zona Poştei din Craioviţa Nouă. Gabriel Teodorescu a lovit un tânăr cu mânerul unui cuţit în cap, dar şi pe Antoni Ionuţ Fieraru, care a fugit către bulevardul Tineretului. Fraţii Teodorescu l-au prins când a ajuns lângă gardul despărţitor dintre benzile de circulaţie ale bulevardului Tineretului şi au început să-l lovească simultan, Fieraru apărându-se cu braţele. Anchetatorii au reţinut că, „profitând de starea de vulnerabilitate şi imposibilitatea de ripostă în care se afla acesta, fiind flancat şi imobilizat de inculpatul Teodorescu Luigi, inculpatul Teodorescu Gabriel i-a aplicat victimei cel puţin două lovituri cu un al doilea cuţit pe care îl avea asupra sa (având lama rabatabilă de aproximativ 18 cm lungime şi 3 cm lăţime), dintre care una în zona cervicală anterioară, care i-a secţionat două artere sanguine majore, cauzându-i leziuni traumatice care i-au produs în scurt timp decesul”. Cei doi fraţi au abandonat victima în stradă, au plecat în Drăgăşani, judeţul Vâlcea, unde locuia o rudă şi au ascuns acolo cuţitul folosit la uciderea lui Fieraru, însă la revenirea în Craiova au fost prinşi.

Au fost judecaţi în satre de arest preventiv, iar ieri şi-au aflat pedepsele: Luigi Teodorescu – 18 ani şi 8 luni închisoare, iar Gabriel Teodorescu – 19 ani de închisoare: ”Aplică inculpatului Teodorescu Luigi pedeapsa finală de 18 ani şi 8 luni închisoare. (…) Aplică inculpatului Teodorescu Gabriel pedeapsa cea mai grea, aceea de 18 ani închisoare, la care se adaugă sportul de 1/3 din pedepsele de 2 ani închisoare, respectiv 8 luni, şi un an închisoare, respectiv 4 luni, urmând ca în final, inculpatul Teodorescu Gabriel să execute pedeapsa finală de 19 ani închisoare”, se arată în hotărârea instanţei. Inculpaţii pot face apel, la Curtea de Apel Craiova, întrucât sentinţa nu este definitivă, însă până atunci rămân în spatele gratiilor.

2 COMENTARII

  1. numai minciuni scrieti in ziare. pe ce le au dat atatia ani pe declarațiile incultilor aia si pe o singură tăietură care e la dosar

Comments are closed.