Angajata de la “Filantropia”, condamnată la închisoare cu suspendare şi eliberată

1
746

Mihaela Ştefania Pencea, angajata Spitalului Municipal “Filantropia” din Craiova trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru trafic de influenţă, a fost condamnată, luni, 7 noiembrie a.c., la trei ani de închisoare cu suspendare. Magistraţii Tribunalului Dolj au decis, în plus, şi punerea în libertate a femeii, care este arestată preventiv de pe 15 septembrie a.c. Mihaela Pencea trebuie să înapoieze şpaga de 2.000 de lei cerută femeii care a denunţat-o şi să achite alte 700 de lei cheltuieli judiciare către stat. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Mihaela Ştefania Pencea, angajată la registratura Spitalului “Filantropia” din Craiova a fost prinsă în flagrant pe 14 septembrie a.c., în jurul prânzului, în timp ce primea suma de 500 de euro de la un investigator sub acoperire, un ofiţer de la Serviciul Judeţean Dolj al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), pentru a interveni pe lângă persoanele care puteau “aranja” o pensionare medicală. Flagrantul a fost organizat de ofiţerii anticorupţie împreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în baza denunţului unei craiovence, Veronica Anghel, care îi dăduse funcţionarei de la spital 2.000 de lei pentru a-l pensiona medical pe fratele său.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în luna septembrie 2009, inculpata Pencea Ştefania Mihaela i-a promis denunţătoarei Veronica Anghel că va interveni pe lângă medici din cadrul Spitalului “Filantropia” pentru a-l pensiona medical pe fratele ei, cerându-i pentru asta suma de 2.000 de lei, bani despre care a spus că vor ajunge la un medic. Veronica Anghel i-a dat cei 2.000 de lei Mihaelei Pencea, numai că nu s-a rezolvat nimic cu pensionarea, aşa că a denunţat-o autorităţilor pe angajata spitalului. În urma interceptării convorbirilor telefonice ale angajatei de la spital, pe 30 august 2011 femeia fiind înregistrată în timp ce recunoştea că a primit banii. Ulterior a fost introdus în cauză un investigator sub acoperire, bărbatul s-a întâlnit cu Mihaela Pencea pe 13 şi pe 14 septembrie a.c., ultima dată i-a dat 500 de euro (care fuseseră marcaţi criminalistic anterior, banii fiind înmânaţi într-un plic).

Femeia a fost reţinută pe 14 septembrie, ziua următoare a fosta arestată preventiv, iar luni, 7 noiembrie, judecătorii de la Tribunalul Dolj au decis punerea ei în libertate, după ce au pronunţat sentinţa în dosar. Astfel, femeia a fost condamnată la trei ani de închisoare, însă instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de cinci ani. Conform deciziei judecătorilor, Mihaela Pencea trebuie să restituie denunţătoarei Anghel Veronica suma de 2.000 de lei şi trebuie să mai achite 700 de lei cheltuieli judiciare către stat. Sentinţa Tribunalului Dolj poate fi atacată cu apel, nefiind definitivă.

 

Comments are closed.