„Vreau să cânt!” – festival-concurs de muzică pentru copii şi tineri

0
290

Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, vor organiza, în zilele de 26 şi 27 noiembrie a.c., cea de-a V-a ediţie a Festivalului-concurs de interpretare muzicală „Vreau să cânt”. Copiii şi tinerii cu vârste între 10 şi 18 ani au la dispoziţie următoarele două săptămâni pentru a se înscrie, câştigătorii urmând să fie răsplătiţi cu premii în bani şi cu diplome.

Festivalului-concurs de interpretare muzicală „Vreau să cânt” se va desfăşura pe două categorii de vârstă: 10-13 ani şi 14-18 ani. La ambele, cei interesaţi şi talentaţi pot opta pentru trei secţiuni: Interpretare vocală – muzică uşoară; Interpretare vocală – muzică populară, Folk; Interpretare instrumentală – muzică uşoară, populară, clasică (secţiune la care pot participa instrumentişti: pian, vioară, chitară, instrumente de suflat, instrumente folclorice tradiţionale ş.a.). Fiecare participant, solist vocal sau instrumentist, va prezenta două piese, la alegere – una în tempo rapid, alta în tempo lent –, care pot fi prezentate cu negativ, acompaniament (orgă, chitară etc.) sau neacompaniate.

Fişa de participare, împreună cu o copie după actul de identitate al participantului şi o fotografie recentă, format 3/4, vor fi trimise prin poştă, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, Craiova, strada „Traian Demetrescu” nr. 31, sau vor fi depuse personal la aceeaşi adresă, până la data de 24 noiembrie a.c., ora 13.00. Concursul propriu-zis se va desfăşura sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 10.00, la sediul amintitei instituţii. Şi pentru că acest eveniment cultural vrea să ofere şi ocazia unei întâlniri între tineri cu preocupări artistice comune, de la 18.00 este prevăzută o seară pentru discuţii libere între participanţi, în care concurenţii se pot cunoaşte, pot schimba impresii, păreri despre cum ar dori să fie un astfel de festival în viitor.

Gala Laureaţilor va avea loc duminică, 27 noiembrie, de la ora 11.00, cadru în care organizatorii vor acorda premii la cele două categorii de vârstă, pentru fiecare secţiune în parte, astfel: Premiul I (în valoare de 50 de lei), Premiul al II-lea (40 de lei), Premiul al III-lea (30 de lei). De asemenea, juriul poate decerna şi alte premii, iar concurenţii vor primi diplome de participare. Puteţi solicita informaţii suplimentare la numerele de telefon 0351/413.368, 0351/413.369 şi 0723.919.750.