Un oraş belgian vrea să administreze anticoncepţionale pescăruşilor

0
331
Oraşul belgian Blankenberge, din nordul ţării, vrea să amplaseze în diferite puncte hrană cu anticoncepţionale destinată pescăruşilor pentru a reduce astfel numărul acestor păsări, relatează Agerpres, citând EFE. “Vom fi primii în Europa, deşi ideea nu este nouă.Tehnica a fost deja implementată la Veneţia şi Barcelona, dar în cazul porumbeilor. Încă nu a fost testată pentru pescăruşi”, a explicat primarul oraşului, Ivan De Clerck.
Primăria din Barcelona a instalat anul trecut dispozitive care furnizează mălai amestecat cu nicarbazin (B2b), o substanţă contraceptivă pentru păsări, iar numărul porumbeilor a scăzut cu aproximativ 20 % în primul an şi cu 70-80 % după 4 sau 5 ani.
Încă nu s-a stabilit data lansării proiectului la Blankenberge, însă de săptămâna viitoare se prevede o cartografiere a oraşului cu ajutorul dronelor pentru a detecta cuiburile de pescăruşi. Pe de altă parte, Asociaţia Flamandă de Protecţie a Păsărilor a considerat măsura drept “o prostie” şi asigură că doar câţiva pescăruşi vor înghiţi aceste pilule contraceptive, ceea ce nu va evita ca majoritatea păsărilor să se reproducă în continuare.