FSLI îşi pregăteşte liderii pentru asigurarea internă a calităţii

1
427
Constantin Rada

Conducerea Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ Dolj, a anunţat, ieri, că derulează în regiunea Sud-Vest Oltenia cursuri de formare pentru membri de sindicat pe tema asigurării interne a calităţii, prin proiectul „Împreună pentru calitate în educaţie”. Stagiile de pregătire vor începe în luna aprilie şi au o durată de 68 de ore, iar centrul de formare al regiunii va fi la Craiova.

«Proiectul este o noutate prin că încercăm să facem şi altfel de sindicalism. Este nevoie de o pregătire a colegilor noştri şi în alte domenii pentru a se putea implica direct şi complet şi în problemele manageriale ale unităţii de învăţământ. Cursurile pentru asigurarea calităţii interne se derulează în opt regiuni ale ţării şi are ca scop pregătirea a 800 de membri. La nivelul regiunii Oltenia vor fi formaţi 100 de sindicalişti. Proiectul are o durată de doi ani, timp în care se vor derula patru etape de formare cu 25 de cursanţi. Prin aceste cursuri reprezentanţii sindicatului vor putea aduce un plus de valoare actului educaţional. Adăugăm astfel la mişcarea de sindicat şi cursuri de formare a cadrelor pentru a avea un cuvânt de spus în asigurarea calităţii», a precizat Constantin Rada, preşedintele FSLI Dolj şi coordonatorul regional al proiectului.

Cursurile de formare au ca obiective dezvoltarea competenţelor de înţelegere a componenţei, rolului şi rostului Comisiei de Evaluare şi Asigurare a Calităţii, formarea de  deprinderi pentru stabilirea rolurilor membrilor, dezvoltarea competenţelor de autoevaluare a nivelului asigurării calităţii educaţiei furnizate de către unitatea de învăţământ, precum şi crearea competenţelor de identificare a măsurilor de îmbunătăţire a serviciilor educaţionale în urma autoevaluării modului în care se oferă calitatea.

1 COMENTARIU

  1. domnule lider,ar fi trebuit sa faceti ceva pt oamenii pe care ii reprezentati, pentru ca mereu ne spuneti, ca sunteti 200000. V-ati limitat doar la niste covrigi si papuci.Asta credeti dumneavoastra ca inseamna sindicalism?

Comments are closed.