Proiectul „11plus1 independent/contemporan” continuă la TNC cu două producții din București

0
557

După două spectacole ale unor companii de teatru independent și două de dans contemporan prezentate anul trecut, proiectul „11plus1 independent/contemporan” continuă la Teatrul Național Craiova (TNC) cu două producții din București. Este vorba despre „Habemus bebe” de Elena Vlădăreanu, regia Robert Bălan (20 februarie) și „Lay(ers)”, de și cu Cristina Lilienfeld (27 februarie), ambele urmând să fie prezentate de la ora 19.00, în Sala studio „Ion D. Sîrbu”. Biletele, la prețul de 30 lei (15 lei pentru elevi, studenți, seniori), pot fi achiziționate de la Agenția teatrală (tel. 0251.413.677) și la 28 lei de pe platforma online.

Programul „11plus1 independent/contemporan” are scopul de a susține și încuraja segmentul producțiilor de teatru independent și de dans contemporan. «Publicul craiovean este expus astfel unor reprezentații culturale alternative, multe dintre acestea cu impact educativ, un important aspect fiind faptul că în Craiova scena de dans contemporan este inexistentă. „11plus1” aduce la Craiova artiști, regizori, coregrafi, dansatori, actori din toată țara, creând un mediu cultural divers, cu un impact pe măsură», precizează reprezentanții teatrului.

Proiectul continuă și pe parcursul acestui an, primul spectacol urmând să fie prezentat marți, 20 februarie: „Habemus bebe” de Elena Vlădăreanu, regia Robert Bălan, un proiect ART NO MORE cu sprijinul WASP – Working Art Space and Production. Este vorba despre un performance despre experienţa maternităţii, despre condiţia femeii-artist, despre confuzie şi crize, despre identitate şi panică, despre limite, corp şi… nutriţie.

A doua reprezentație din „11plus1”, de anul acesta, este un one-woman show – „Lay(ers)”, de și cu Cristina Lilienfeld (Asociația PETEC), care va fi prezentat pe 27 februarie. „Lay(ers)” a fost creat în cadrul unei rezidențe ArtstNe(s)t la Luxemburg oferite de Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău şi Centre Choregraphique Trois C-L și a obţinut Marele Premiu al competiţiei Alt Concurs Național de Coregrafie. „Spectacolul explorează conexiunea dintre piele ca organ și ca emoție. Autoarea ne invită să medităm asupra unor aspecte precum straturile existente până la esenţă, necesitatea exprimării corporale, dar şi a singurătăţii (ca motor/procedeu al cunoaşterii de sine)”, menționează organizatorii. Cristina Lilienfeld a studiat coregrafia în cadrul UNATC și psihologia, căutând punctul în care cele două discipline se întâlnesc.