Calificaţi sau Afumaţi?

0
307

CS Afumaţi – Universitatea Craiova

Ploieşti, stadion: „Ilie Oană”, astăzi, ora 18

CS Afumaţi: Marinescu – Onea, Robicek, Patriche, Perju – Olariu, Rz. Avram – Vl. Tudorache, Buduroi, Şt. Vasile – Dedu. Antrenor: Vasile Neagu. Rezerve: Mişa – Buzea, Ispir, D. Burlacu, Al. Mitu, Vlada, Mir. Manole.

Universitatea Craiova: Mitrovic – R. Popa, Spahija, Briceag – Dimitrov, Screciu, Mateiu, Bancu – Bărbuţ, Roman, Burlacu. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: Calancea – Datkovic, Kelic, Zlatinski, Băluţă, Mitriţă, Gustavo.

Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureş).

Universitatea joacă astăzi, la Ploieşti, în optimile Cupei României, contra divizionarei secunde CS Afumaţi

Alb-albaştrii joacă al doilea meci al sezonului din Cupa României tot pe teren neutru, ca şi în cazul celui câştigat cu Sepsi, la Braşov. CS Afumaţi s-a chinuit să joace cât mai aproape de casă, dar după ce a eşuat organizarea meciului la Berceni, s-a refugiat la Ploieşti. Ştiinţa a jucat deja un meci în actuala stagiune pe „Ilie Oană”, cel cu Juventus Bucureşti, adjudecat cu 1-0, gol Gustavo. Inclusiv sâmbăta trecută Craiova a fost prezentă în fieful „lupilor galbeni”, cu echipa secundă, învinsă de colega de eşalon, Petrolul, cu 2-0, într-un amical. Ca în orice meci de Cupă, surprizele nu sunt excluse, aşa că Devis Mangia pretinde că va utiliza astăzi cea mai bună formulă: „Vom juca împotriva unei echipe de categorie inferioară, dar modul nostru de abordare trebuie să fie acelaşi ca la celelalte jocuri. Va trebui să pun în teren cea mai bună echipă, pentru a ne califica mai departe în Cupa României. Indiferent unde jucăm, va trebui să luptăm şi să mergem mai departe. Indiferent de adversar, noi trebuie să ne gândim la meci. Vrem să obţinem maximum din fiecare partidă. Nu trebuie să ne gândim la calitatea adversarului, obiectivul nostru este meciul. Eu respect deciziile tuturor, dar pentru mine este important să abordăm fiecare meci cu titularii care sunt la maximum de potenţial. Pentru mine nu există jucător tânăr sau bătrân, contează foar forma”. Marius Briceag ştie că va întâlni nişte adversari motivaţi: „Cei de la Afumaţi îşi vor da viaţa în teren cu noi, dar şi noi vom da totul pentru a ne califica mai departe în optimile Cupei României.” Şi Răzvan Popa vorbit despre meci: „Partida cu CS Afumaţi este una pe care trebuie să o tratăm foarte serios, Cupa fiind unul dintre obiectivele noastre şi trebuie să câştigăm.”

Ilfovenii, pe locul 4 la finalul turului Ligii a II-a

CS Afumaţi este o echipă destul de omogenă, care a terminat turul Ligii a II-a pe locul 4, la 10 puncte de liderul Hermannstadt, iar în ultima etapă trupa lui Vasile Neagu a câştigat derby-ul Ilfovului, cu Academica Clinceni, formaţie antrenată de Erik Lincar şi la care evoluează Stephan Drăghici, jucător împrumutat de la Universitatea. Unicul gol a fost marcat de căpitanul Patriche, şi el fost component al Ştiinţei, în Liga a II-a. Afumaţi mai are în componenţă câţiva foşti jucători de Liga I, Andrei Marinescu (ex-Rapid, FC Braşov, CS Turnu Severin, Gaz Metan), Vasile Olariu (ex-Victoria Brăneşti, FC Braşov, Corona Braşov), Răzvan Avram (ex-Brăneşti, Gaz Metan, FC Braşov), Mugurel Dedu (ex-Pandurii, CSMP Iaşi, FC Braşov). În tururile anterioare, CS Afumaţi le-a eliminat pe CS Baloteşti, scor 4-0 şi pe UTA, scor 5-2.