Ateliere de fotografie la Centrul pentru copii „Aripi de Lumină” al Arhiepiscopiei Craiovei

0
301

Centrul pentru copii “Aripi de Lumină” al Arhiepiscopiei Craiovei organizează în perioada noiembrie 2017 – februarie 2018 ateliere de fotografie, coordonate de Badea Remus Nicolae, corespondent foto al Agenţiei Naţionale de Presă “Agerpres”, ProSport şi colaborator al publicaţiei online Craiova Forum. Atelierele se vor desfăşura în fiecare marţi, începând cu ora 13.00, prima activitate fiind programată pentru astăzi. Participanţii la atelierul de fotografie sunt elevi ai Liceului cu Program Sportiv “Petrache Triscu” din Craiova, instituţie de învăţământ cu care Centrul pentru copii “Aripi de Lumină” a încheiat o convenţie de parteneriat pentru anul şcolar 2017 – 2018. Participarea la ateliere este gratuită, acestea adresându-se copiilor care provin din familii aflate în dificultate.

Voluntariat pentru copiii din centrele sociale ale Arhiepiscopiei Craiovei

Badea Remus Nicolae este corespondent foto la Agenţia Naţională de Presă ”Agerpres”, ProSport si colaborator al publicaţiei online Craiova Forum. De-a lungul anilor, a colaborat cu  mai multe publicaţii, printre care Evenimentul Zilei, Adevărul, ProSport sau Gazeta Sporturilor. A participat la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale, obţinând o serie de premii, printre care amintim: premiul I la Concursul Naţional de Fotografie de Presă „Foto Media”, Bucureşti, secţiunea Artă şi Cultură (anul 2000), premiul I la International foto show-room de la Suceava şi Bucovina (anul 2001), două medalii de aur la Salonul fotografic de la Câmpina (anul 2005) etc.

A expus la mai multe saloane de Artă Fotografică din Spania, San Marino, Zagreb şi Ucraina. Începând cu anul 1995, participă anual la “World Press Foto”, Amsterdam, Olanda.  Din anul 2000 este membru al Asociaţiei Fotografilor de Presă din România.

Specialistul în fotografie şi fotojurnalism a desfăşurat numeroase activităţi de voluntariat pentru copiii aflaţi în grija Arhiepiscopiei Craiovei. În anii 2015 – 2016 a coordonat mai multe ateliere de fotografie şi fotojurnalism pentru copiii din cadrul Centrului social multifuncţional „Best Life” pentru copii dezavantajaţi social.