„Colibri. ACTul 2” îl readuce la Craiova pe actorul Marcel Iureş

0
389

După ce ne-a bucurat cu prezenţa sa în spectacolele „Absolut!” după „Ivan Turbincă” de Ion Creangă şi „Păi…despre ce vorbim noi aici, domnule?”, regia Alexandru Dabija, din microstagiunea „Colibri într-un ACT”, actorul Marcel Iureş revine la Craiova graţie continuării parteneriatul dintre Teatru „Colibri” cu Teatrul ACT Bucureşti. „Colibri. ACTul 2” va debuta – joi, 7 decembrie, ora 19.00 – cu spectacolul „N-ai tu treabă!”, de Cătălin Ştefănescu, după „Dănilă Prepeleac” de Ion Creangă, în regia lui Alexandru Dabija, cu Marcel Iureş, Andrei Seuşan, Alexandru Voicu. Biletele se pot procura, la preţul unic de 20 lei, de la Agenţia Teatrului „Colibri”.

«Pentru mulţi dintre noi, azi, minunata poveste a lui Creangă poate să pară ceva nostim, dar de o dezarmantă naivitate. Însă, pe cărările şi ocolişurile sale, se ivesc întrebări valabile de când lumea. De ce nu se potriveşte o socoteală simplă, făcută acasă, cu cea din târg? De ce furtul de la cineva care a agonisit avere poate fi considerat un lucru justificat? De ce trage norocul doar la unii? De ce se spune că banul e ochiul dracului? Pentru toate problemele astea, şi pentru multe altele, la noi există un răspuns suveran: „N-ai tu treabă!”», scrie dramaturgul Cătălin Ştefănescu pe www.teatrulact.ro.

„Colibri. ACTul 2” va continua la începutul anului viitor cu spectacolele „O intervenţie”, de Mike Bartlett, regia Radu Iacoban, cu Ana Ularu, Lucian Iftime, scenografia Cezarina Iulia Popescu (25 ianuarie, ora 19.00), şi „LUNGS”, de Duncan Macmillan, cu Denisa Nicolae, Liviu Romanescu, regia Nicolae Constantin Tănase, scenografia Adeline Andreea Bădescu (22 februarie, ora 19.00). Publicul craiovean are, de asemenea, bucuria de a-l întâlni tot mai des pe actorul Marcel Iureş şi graţie spectacolului pus în scenă la „Colibri”, „Furtuna”, de William Shakespeare, regia Cristian Pepino.

***

Alexandru Dabija, regizor: «Povestea multor oameni care fascinează prin schimbarea spectaculoasă a condiţiei, pornind de jos şi ajungând sus, spre încântarea mulţimilor care speră veşnic în biletul câştigător. Din motive numai de el ştiute, dintre care cel mai plauzibil pare apropierea morţii, Dănilă face o favoare apropiaţilor şi lumii în general şi acceptă să povestească CUM a ajuns de la condiţia de sărăntoc şi idiotul satului la starea de bunăstare actuală». (www.teatrulact.ro)