Ionuţ Stroe : Preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Sociale, Sănătate şi Dezvoltare Durabilă

0
418

Parlamentarul liberal Ionuţ Stroe a fost ales astăzi, 12 octombrie 2017, în funcţia de Preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Sociale, Sănătate şi Dezvoltare Durabilă, cu prilejul sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei care se ţine la Strasbourg. Funcţia devenise vacantă după alegerea doamnei Stella Kyriakides ca Preşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Proaspăt ales în funcţia de Preşedinte al acestei Comisii, Ionuţ Stroe a declarat: „Europa trebuie să mizeze pe dezvoltarea durabilă şi sustenabilă. În acest sens chestiunile sociale şi sănătatea publică trebuie să fie integrate în orice viziune pe termen lung. Mă onorează încrederea colegilor mei, care mi-au acordat votul pentru a deveni Preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Sociale, Sănătate şi Dezvoltare Durabilă  a APCE. Este important ca punctul de vedere al României să se facă mai bine auzit şi mă bucur că avem acum posibilitatea să ghidăm o parte importantă din agenda europeană către acele teme de mare interes pentru ţara noastră”.

Comisia pentru Afaceri Sociale, Sănătate şi Dezvoltare Durabilă are 81 de membri şi discută probleme legate de drepturile sociale şi politice, politici publice în domeniul sănătăţii şi dezvoltării durabile, cooperarea şi dezvoltarea economică, precum şi principiile de bună guvernare la nivel local şi regional. Pe agenda comisiei se află în lucru o serie de rapoarte importante, cum ar fi noile tehnologii genetice şi utilizarea lor în medicină, accesul mamelor la serviciile de sănătate, protejarea copiilor afectaţi de conflictele armate, dezvoltarea urbanistică sănătoasă, schimbările climatice şi monitorizarea implementării Acordului de la Paris, rolul autorităţilor naţionale în procesul de descentralizare şi aşa mai departe.