Acuzaţii de agresiune la Secţia 3 Poliţie Craiova

0
1435

Un craiovean de 36 de ani susţine că a fost ridicat din trafic, încătuşat şi dus la sediul Secţiei 3 Poliţie Craiova, unde ar fi fost bătut de poliţişti, pentru că le-ar fi atras atenţia că au trecut cu maşina printre pietoni. De cealaltă parte, reprezentanţii Poliţiei doljene spun că bărbatul a refuzat să se legitimeze şi a devenit recalcitrant, motiv pentru care a fost încătuşat şi dus la Secţie, unde a fost sancţionat, fără să fie agresat.

Faptele s-au petrecut vineri după-amiază, în jurul orei 17.00, pe bulevardul Decebal. Mama craioveanului a fost cea care ne-a sesizat, ieri, şi, contactat, Cristian Dida, de 36 de ani, din Craiova, ne-a povestit că a fost bătut de poliţiştii Secţiei 3 Craiova, pentru că le-a atras atenţia că nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, la una din trecerile de pietoni din apropierea Mall-ului. El spune că a fost ridicat din trafic, dus la sediul Secţiei şi bătut, acum fiind internat la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

 „Eram pe prima bandă de circulaţie, oprit la trecerea de pietoni care duce la Mall, înainte de podul Electro, când am văzut că maşina Poliţiei a trecut printre pietoni. Noi eram mai multe maşini oprite, şi ei au fost singurii care au trecut. Dar ceva mai în faţă este o trecere de pietoni semaforizată, unde era roşu, aşa că eu am ajuns în laterala lor. Aveam geamul deschis şi le-am spus că aşa exemplu dau ei, să treacă printre pietoni… Atunci cel din dreapta m-a înjurat, l-am înjurat şi eu înapoi, s-a făcut verde la semafor şi am pornit. Dar ei au dat drumul la girofar şi m-am oprit sub pod. M-au tras din maşină, mi-au pus cătuşele, unul ţinea de mine, iar celălalt mi-a încuiat maşina mea, de fapt este a unui prieten, cu tot cu căţeaua în ea. În maşina lor m-au lovit cu cheia, după cap, pe gât, apoi m-au dus la secţie, m-au băgat într-o cameră şi m-au bătut până am leşinat. De fapt, am leşinat de două ori. Le-am spus să mă lase, că am şi eu copil acasă. Mi-au dat să semnez un proces-verbal, am zis că semnez ce vor ei…”, a povestit craioveanul, precizând că va merge la Institutul de Medicină Legală Craiova pentru obţinerea unui certificat medico-legal după ce va fi externat de la Spitalul de Urgenţă.

De cealaltă parte, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj spun că bărbatul nu a fost agresat, însă a fost încătuşat şi dus la sediul Secţiei 3 Poliţie Craiova pentru că a refuzat să se legitimeze şi i-a înjurat pe poliţişti. A fost sancţionat contravenţional cu o amendă totală de 4.045 lei şi i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile, iar el a semnat procesul-verbal fără să aibă vreo obiecţiune. „În după-amiaza zilei de vineri, 6 octombrie a.c., în jurul orei 17.00, în timp ce patrula pe bulevardul Decebal din municipiu, un echipaj de siguranţă publică al Secţiei 3 Poliţie Craiova a oprit un autoturism, la volanul căruia era un bărbat. La solicitarea poliţiştilor de a se legitima, acesta a refuzat, ba, mai mult, a început să adreseze injurii poliţiştilor şi a devenit agresiv în limbaj. A fost imobilizat, încătuşat, şi dus la sediul Secţiei unde a fost identificat, ulterior fiind sancţionat în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi OUG 195/2002 privind regimul circulaţiei pe drumurile publice, cu o amendă totală în valoare de 4.045 lei. Ca măsură complementară, i-a fost reţinut şi permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile. Facem precizarea că persoana în cauză şi-a asumat abaterile, a semnat procesul-verbal de contravenţie şi nu a avut nici un fel de obiecţiuni”, ne-a declarat inspector principal Cătălin Dochia, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.