Prinşi la furat de lemne

0
298

Trei doljeni s-au ales cu dosare penale după ce, marţi seara, au fost prinşi cu peste 30 de arbori pe care îi tăiaseră dintr-o perdea de protecţie.

Se pare că frigul de afară îi determină pe doljeni să găsească diverse metode de a face rost de lemne ca să se încălzească. Trei bărbaţi din Daneţi au dat “atacul” la o perdea de protecţie din comuna Dobreşti şi au reuşit să taie nu mai puţin de 33 de copaci, înainte de a fi surprinşi de un pădurar, care a anunţat Poliţia.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, marţi seara, poliţiştii de la Secţia 11 Rurală Bechet au fost anunţaţi de un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Sadova, Cantonul nr. 18 Tîmbureşti, că a surprins mai multe persoane care sustrăgeau material lemnos din perdelele de protecţie de pe raza satului Murta, comuna Dobreşti. La faţa locului au ajuns poliţişti şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj – Secţia Bechet, care au prins trei bărbaţi ce încărcau lemne într-o căruţă. Cei trei au fost duşi la sediul Poliţiei, au fost identificaţi, stabilindu-se că este vorba despre Gabriel Nică, de 20 de ani, Emil Popa, de 32 de ani şi Florin Popa, de 30 de ani, toţi din comuna Daneţi.

“Din cercetările efectuate a rezultat faptul că aceştia sustrăseseră 33 de arbori, de esenţă salcâm, dintr-o perdea de protecţie, pe numele suspecţilor fiind întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunilor de tăiere şi furt de material lemnos”, a precizat agent Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.