Intervenţie corectă a consilierului Marian Irinei: Infrastructura rutieră este în pericol din cauza supraîncărcării

0
542

Consilierul judeţean Marian Irinei  a avut, recent, o intervenţie publică în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Dolj, care s-a desfăşurat săptămâna trecută,  atrăgând atenţia conducerii executive a administraţiei judeţene asupra anumitor probleme ivite în această perioadă de campanie agricolă. Există o serie de drumuri judeţene care sunt tranzitate de transportatorii de cereale, aceştia distrugând infrastructura rutieră din cauza supraîncărcării maşinilor

SONY DSC
Marian Irinei

Pe Marian Irinei nu îl poţi suspecta că este împotriva fermierilor agricoli. Nicidecum. De fiecare data el i-a susţinut şi sprijinit pe producătorii agricoli şi acest lucru este de apreciat. La şedinţa de plen a Consiliului Judeţean Dolj, care s-a desfăşurat zilele trecute mi-a atras atenţia o intervenţie a consilierului Irinei şi am considerat că este benefic să o reiau şi eu în discuţie în numărul de astăzi al ziarului. Marian Irinei spune că informaţia a preluat-o la rândul său de pe pagina de facebook a unui primar doljean, Popa Gheorghe, edilul localităţii Mischii şi a considerat că indiferent de culoarea politică, o problemă a unei comunităţi, nu este o problemă a unui partid politic sau altul, ci este o problemă a judeţului şi ea merită să fie luată în discuţie.

Poliţiştii susţin că nu-i pot sancţiona pe cei în cauză

„Informaţia am preluat-o de pe pagina de facebook a primarului Comunei Mischii – Popa Gheorghe, care a clamat public, problemele pe care le întâmpină cu aceşti transportatori. Din start vreau să precizez că nu sunt împotriva fermierilor, ci împotriva unor practici atunci când vine vorba de transportul acestor produse agricole. Cu alte cuvinte, există o serie de drumuri judeţene care în această perioadă sunt tranzitate de către transportatorii de cereale, aceştia distrugând infrastructura rutieră din cauza supraîncărcării maşinilor. În sensul acesta, am solicitat conducerii executive a Consiliului Judeţean Dolj să dispună înfiinţarea unei comisii, care să facă o analiză urgentă şi să întreprindă luarea unor măsuri de protejare a infrastructurii rutiere prin montarea de indicatoare cu limitare de tonaj, oferind în felul acesta poliţiştilor, varianta de a-i sancţiona pe cei ce încalcă dispoziţiile legale. Poliţiştii susţin că nu-i pot sancţiona pe cei în cauză deoarece nu există restricţie în acest sens, ori toate aceste aspecte împing pe cei din administraţia publică locală, din dorinţa de a proteja legăturile cu aceste drumuri, să recurgă la gesturi extreme (un exemplu ar fi blocarea acestor drumuri de acces)…”, a subliniat consilierul judeţean Marian Irinei.

Pe raza localităţii Vulpeni (Olt) există limitatoare de tonaj

Ca să fie cât mai exact, reprezentantul administraţiei judeţene a dat şi câteva exemple. În plus, acesta a primit asigurări de la preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa,  că în perioada imediat următoare, o comisie se va întruni şi vor fi luate măsurile necesare pentru a rezolva această problemă. Este vorba de drumul judeţean ce face legătura cu Judeţul Olt prin zona de Nord-Est a judeţului, respectiv cel ce tranzitează localităţile: Călineşti, Gogoşeşti, Vulpeni (Olt), precizând faptul că în judeţul vecin, pe raza localităţii Vulpeni (Olt), există limitatoare de tonaj, ajutând astfel pe cei de la poliţia rutieră/locală să aplice amenzi în cazul în care transportatorii încalcă legea, un alt exemplu fiind drumul judeţean ce face legătura între localităţile Perişor şi Cioroiaşi. “Ca o informare, pe drumul judeţean ce leagă localităţile Călineşti, Gogoşeşti, Vulpeni, doar în această lună, a fost tranzitat de peste 200 de TIR-uri încărcate cu cereale. Masa unei astfel de maşini este de 15 tone, iar încărcătura cu care aceste maşini circulă este de 35 tone/maşină. În total, o maşină încărcată, însumează 50 de tone…”, a mai completat consilierul Irinei.

„Am ţinut partea fermierilor atunci când în discuţie a fost stabilirea preţului produselor agricole”

Marian Irinei nu este la prima sa intervenţie. Este un tânăr consilier interesat de bunul mers al judeţului. A intervenit la obiect şi atunci când în plenul şedinţei s-a discutat despre preţul produselor agricole şi a fost un mare susţinător al fermierilor. „Vreau să vă spun că în prima şedinţă de Consiliu Judeţean din acest an, am ţinut partea fermierilor atunci când în discuţie a fost stabilirea preţului produselor agricole, preţ stabilit conform legilor in vigoare de către Consiliile Judeţene, la propunerea Direcţiilor Agricole, menţinând în mare parte aceleaşi preţuri cu cele de anul trecut, deşi Direcţia Agricolă Dolj venise cu propuneri de mărire a acestor preţuri, în felul acesta, fermierii ar fi fost nevoiţi să plătească un impozit mult mai mare, raportat la preţul real cu care ar fi vândute produsele agricole. Aşadar, am subliniat atunci tendinţa de scădere a preţului pentru anumite produse agricole (consultând bursele de specialitate şi anumiţi specialişti în domeniu), iar plenul a fost de acord şi a ratificat propunerea mea şi a colegilor mei din opoziţie, proiectul fiind votat în unanimitate, ajutându-i astfel pe fermieri să plătească un preţ corect…”, a conchis consilierul judeţean Marian Irinei