Două instituţii de învăţământ liceal din Dolj, în primele 50 din ţară, la admitere

0
443

S-a încheiat repartizarea computerizată în licee, după susţinerea examenului de Evaluare naţională de absolvenţii clasei a VIII-a. În acest moment, avem două instituţii care se află în primele 50 de unităţi de învăţământ liceal din ţară, pe specialităţi, conform mediei de admitere. De asemenea, putem vorbi de şape note maxime, obţinute prin coroborarea notelor obţinute la Capacitate (80%) şi a mediei finale de gimnaziu (20%).

 rezultateDupă prima etapă de repartizare în învăţământul liceal, a fost prezentat întregul tabel al celor care au prins un loc la unităţile de învăţământ liceal. Ne putem mândri cu două unităţi şcolare care sunt în „Top 50”, dar avem şi o notă, (1,91, la Liceul Tehnologic „Petre Baniţă” din Călăraşi), nu ştim dacă este minima pe ţară, care nu poate duce decât la discuţii referitoare la procesul de învăţământ.

«Am avut 3.836 locuri pentru repartizare, fiind completate 3.448. La învăţământul profesional au fost completate 553, din totalul de 1.186, iar la „Dual” – 110 din 154, dar aici, după a doua etapă, credem că va fi sută la sută. Pe „vocaţional”, avem 324 de locuri ocupate, din 364, iar la învăţământul special pentru romi avem 30 de poziţii ocupate. Avem două instituţii mari, la nivelul învăţământului liceal, care se află în primele 50 din ţară, pe diferite discipline. De asemenea, putem vorbi şi de locuri rămase neocupate, cele mai multe fiind din domeniul tehnologic, la liceele din Melineşti, Filiaşi, Segarcea şi Călăraşi», a precizat prof. Monica Leontina Sună, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Note mari…

Aşa cum aminteam, avem şi două instituţii de învăţământ liceal care au pătruns în „Top 50”: Colegiul Naţional „Fraţi Buzeşti” şi Colegiul Naţional „Carol I”. Prima dintre ele ocupă locul al VI-lea la Matematică-Informatică, bilingv în engleză – nota minimă fiind 9,85.O poziţie mai jos,Ştiinţele Naturii – 9,84.Ceva mai departe – locul 21 – la „mate-info” – 9,71; puţin mai depărtat –32 – „mate-info”  în germană – 9,68; locul 40 „mate-info” în franceză – 9,64.

„Este un succes important pentru noi, astfel că am arătat, încă o dată, că suntem în frunte şi efortul copiilor şi cadrelor didactice nu este în zadar” – prof. Carmen Lucia Ştefănescu, director al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova. În acelaşi „Top 50”, se regăseşte, pe locul 45, Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova, la Matematică-Informatică, bilingv română-engleză, cu nota minimă 9,63. „Este un succes foarte important pentru noi. Înseamnă că ne plasăm în continuare în prim-planul învăţământului naţional” – prof. Cristian Angelo Stăiculescu – director al Colegiului Naţional „Carol I”.

Şapte „maximi” şi patru foarte aproape

După calcularea mediilor – cu pondere 80 – 20% – avem şapte „maxime”:  Andreea Arpezeanu (Şcoala Gimnazială din Filiaşi), Maria Cumpănaşu, Ana Maria Camelia Popescu, Luiza Gabriela Preda, Andreea Purcărelu (toate de la Şcoala Gimnazială „Traian” din Craiova), Rareş Eugen Rădoi (Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade” din Craiova), Laura Maria Vochiţa (Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova).

Merită reţinute şi numele celor care au avut foarte puţin până la 10,00, având 9,99: Cristina Ana MariaAranghel (Şcoala Gimnazială „Nicolae Romanescu” din Craiova), Antonia Crivineanu (Şcoala Gimnazială „Traian” din Craiova), Cătălina Mihaela Tita (Şcoala Gimnazială din Celaru) şi Denisa Maria Căplescu (Şcoala Gimnazială din Filiaşi). „Merită cu toţii felicitări şi fiecare a obţinut repartizarea acolo unde şi-a dorit”, a completat Monica Sună.