Pase scurte, pase lungi / Marile bombe încă se amână

0
363
  • Kylian Mbappe
    Kylian Mbappe

    Potrivit Telecinco, PSG i-ar fi propus lui Kylian Mbappe, în caz de semnătură pentru clubul parizian, un salariu anual de 12 milioane de euro. Această sumă ar pune capăt interesului manifestat de Real Madrid, care nu oferă un salariu mai mare de 6 milioane de euro. L’Equipe susţine că directorul sportiv de la PSG, Antero Henrique, şi preşedintele Nasser Al-Khelaifi s-ar fi întâlnit cu Mbappe şi tatăl acestuia.

  • Clubul FC Barcelona a anunţat că Leo Messi şi-a prelungit contractul. Starul argentinian a semnat pe 4 ani cu echipa catalană. Va avea un salariu anual net de 35 de milioane de euro, pe lângă bonusurile de performanţă. Rămâne încă trei sezoane cel puţin, până pe 30 iunie 2020. Dacă activează şi opţiunea de prelungire pentru încă o stagiune, va împlini 34 de ani jucând în tricoul Barcei. 300 de milioane de euro este noua clauză de reziliere a contractului lui Leo Messi cu gruparea catalană.
  • Marc Overmars, directorul sportiv al Ajax Amsterdam, s-a exprimat în coloanele De Telegraaf asupra ofertelor făcute tinerilor jucători talentaţi ai clubului, finalist în ultima ediţie de Europa League. Mai concret, Kasper Dolberg (19 ani) şi Amin Younes (23 de ani) nu sunt de vânzare. Pentru apărătorul columbian Davinson Sanchez (21 de ani), urmărit de Real Madrid şi Inter, discuţiile nu pot începe pentru o sumă mai mică de 40 de milioane de euro.
  • După 13 ani, timp în care a devenit cel mai bun marcator din toate timpurile la Manchester United, Wayne Rooney este foarte aproape să se întoarcă la Everton. El va fi lăsat să plece liber de contract, urmând ca Everton să-i ofere un salariu de 250.000 de lire pe săptămână, devenind astfel cel mai bine plătit jucător din istoria clubului.
  • CFR Cluj a făcut mai multe înrolări: Al. Vlad (Dnipro), Hoban (Hapoel Be’er Sheva), Hamed (Pandurii), Balici (FK Sarajevo), Vinicius (Apollon Limassol), Pelayo (Elche), Bokila (Akhisar Belediyespor), Luchin (Levski Sofia), Culio (Mallorca), Duka (Split).
  • FCSB a înrolat în această vară trei jucători de la Astra: J. Morais, Budescu, Teixeira, dar şi pe Larie de la CFR Cluj, pe Niga de la Foresta Suceava. S-a despărţit în schimb de Tamaş, care a plecat la Hapoel Haifa, Muniru şi Moke (contracte expirate) şi Boldrin (Kayseripor).
  • CS U Craiova i-a adus în această vară pe Bărbuţ (ACS Timişoara) şi M. Roman II de la NEC Nijmegen. L Popescu a revenit de la Pandurii,
  • Viitorul s-a despărţit de G. Iancu, dar i-a adus pe Ovidiu Herea (Chiajna), M. Constantin (ASA Tg. Mureş), Neluţ Roşu (Levski Sofia) şi Dumitraş (CS U Craiova).