102.000 de doljeni primesc ajutoare alimentare

0
351

Doljenii cu situaţii financiare modeste beneficiază de un pachet de alimente preambalate furnizate în cadrul programului PEAD 2011, potrivit H.G. nr. 600/2009 privind stabilirea beneficiarilor de ajutoare alimentare care provin din stocurile de intervenţie comunitare destinate categoriilor de persoane cele mai defavorizate din România şi atribuţiile instituţiilor implicate în planul european.

Potrivit preşedintelui consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, aproximativ 102.000 de persoane din tot judeţul beneficiază în acest moment de ajutoarele alimentare. “De câţiva ani, suntem implicaţi direct în derularea programului anual european de furnizare a ajutoarelor alimentare. Ceea ce primeşte populaţia din Craiova şi din celelalte 110 localităţi ale judeţului Dolj se întâmplă prin intermediul Consiliului Judeţean, împreună cu APIA Dolj şi cu supravegherea prefecturii din Craiova. Până în acest moment circa 30 de localităţi din judeţul Dolj au primit toate ajutoarele, iar altele, pe măsura sosirii alimentelor în depozite, le vor primii în întreaga cantitate. În prezent sunt circa 63 de localităţi care au primit cel puţin primele alimente. Sperăm că până la data de 31 decembrie să aducem toate alimentele şi să se distribuie în toate cele 111 localităţi din judeţul Dolj, aşa cum s-a întâmplat în fiecare an”, a precizat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, instituţie care coordonează distribuirea alimentelor la nivelul judeţului nostru.

Beneficiarii ajutoarelor alimentare sunt: familiile şi persoanele singure cu venit minim garantat, şomerii cu indemnizaţie de şomaj, pensionarii cu pensii, sau după caz, cu pensii cumulate, sub 400 de lei pe lună, persoanele cu handicap grav şi accentuat – adulţi şi copii –, neinstituţionalizate. Fiecărei persoane îi revin: 13 kilograme de făină, 9 kilograme de mălai, 8 kilograme de orez, 5 pungi de paste făinoase, 10 pachete de biscuiţi, 3 pungi de lapte praf.