Spectacolul „Cealaltă ţară” va fi prezentat la Festivalul Dramaturgiei Româneşti de la Timişoara

0
374

TNC Cealalta tara 3Spectacolul cu piesa „Cealaltă ţară”, după romane de Herta Muller („Omul e un mare fazan pe lume”, „Călătorie într-un picior”, respectiv „Încă de pe atunci vulpea era vânătorul”) va fi prezentat marţi, 16 mai, de la ora 21.00, la Festivalul European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Româneşti, FEST-FDR de la Timişoara.

Festivalul – la care participă teatre din Germania, Franţa, SUA, Polonia, România – se va desfăşura în perioada 14-25 mai şi îşi propune să exploreze, prin spectacolele reunite în cele două module ale sale, o temă proprie umanităţii: Identitatea. Pentru secţiunea dedicată teatrului pe text românesc, teatrologul Oana Borş a selectat unele dintre cele mai bune producţii româneşti ale anului trecut.

Spectacolul „Cealaltă ţară” a fost pus în scenă la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” în urma câştigării celei de-a VI-a ediţii a concursului de proiecte regizoral-scenice de către regizorul Alexandru Istudor şi scenografa Francesca Cioancă. Adaptarea textului pentru spectacol este rodul unei munci de echipă la care s-au raliat actorii din distribuţie: Adrian Andone, Gabriela Baciu, Romaniţa Ionescu, Corina Druc, Ștefan Cepoi, Raluca Păun, Vlad Udrescu şi Marian Politic.

page