Concurs naţional de traduceri dedicat Zilei Latinităţii

0
454

La iniţiativa Departamentului de Limbi romanice şi clasice, Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova iniţiază Concursul naţional de traducere între limbile romanice (franceză, italiană, română, spaniolă) şi latină, dedicat Zilei Latinităţii, sărbătorită în data de 15 mai a fiecărui an. Ceremonia de deschidere oficială va avea loc luni, chiar pe 15 mai, ora 9.30, în sala 336 a clădirii centrale a Universităţii craiovene.

Ziua  LatinitatiiAnul acesta concursul este susţinut material de Ministerul Educaţiei Naţionale şi este organizat în parteneriat cu Institutul Italian de Cultură din Bucureşti şi Institutul Cervantes din Bucureşti.

Competiţia are două secţiuni distincte, studenţii doritori să participe având posibilitatea să opteze pentru una dintre ele: traducerea unui text de critică literară din limba română în două din limbile franceză, italiană, spaniolă, la nivel B1-B2, pe baza opţiunilor manifestate de concurenţi; traducerea unui text din limba latină în limba română şi în una din limbile franceză, italiană, spaniolă, la nivel B1-B2, pe baza opţiunilor manifestate de concurenţi.

La ediţia din acest an a concursului participă studenţi de la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Universitatea din Craiova. La ceremonia de deschidere oficială, de luni, şi-au anunţat participarea prof. univ. dr. Nicu Panea – prorector al Universităţii din Craiova, conf. univ. dr. Anamaria Magdalena Preda – decanul Facultăţii de Litere, conf. univ. dr. Mihaela Popescu – prodecan al Facultăţii de Litere, prof. univ. dr. Elena Pîrvu – coordonatorul proiectului.

  Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc marţi, 16 mai, cu începere de la ora 9.00, în sala 444 a clădirii centrale a Universităţii din Craiova.