23 APRILIE – ZIUA FORŢELOR TERESTRE

0
298

gl ciuca“Dragi camarazi din Forţele Terestre,

În această zi cu o profundă încărcătură spirituală se cuvine să cinstim memoria eroilor care s-au jertfit pentru întregirea patriei, precum şi celor căzuţi în teatrele de operaţii internaţionale sau în misiuni pe teritoriul naţional şi să ne rugăm bunului Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Totodată, gândul meu se îndreaptă către militarii răniţi şi urmaşii celor căzuţi la datorie, faţă de care avem datoria morală de a le fi aproape şi de a-i susţine.

Aţi fost şi sunteţi prezenţi mereu la datorie, indiferent de misiunile în care ţara vă trimite. Zi de zi, printr-un efort deosebit, vă asumaţi riscurile misiunilor specifice pentru a sluji interesele de apărare a ţării. La ceas aniversar, vă mulţumesc tuturor celor care vă faceţi datoria în ţară şi în misiunile din afara teritoriului naţional, departe de cei dragi. Datorită determinării, curajului, ambiţiei şi dăruirii dumneavoastră, demonstrate în cadrul misiunilor NATO, UE şi ONU din diferite zone ale lumii, Armata României se bucură de un real respect în rândul statelor aliate şi partenere.

Cu prilejul Zilei Forţelor Terestre, vă rog să primiţi sincerele mele felicitări, împreună cu îndemnul de a fi în continuare hotărâţi şi curajoşi în toate acţiunile dumneavoastră, şi de a vă instrui temeinic pentru ca Armata României să se poată bizui pe dumneavoastră şi să-şi poată îndeplini misiunile aşa cum o cere ţara.

La mulţi ani!” a precizat gl. Nicolae Ionel Ciucă, şeful Statului Major General, cu ocazia Zilei Forţelor Terestre.