Peste 2.500 de brăţări de acces la complexul Water Park

0
404

Primăria Craiova a scos la licitaţie achiziţia de dotări pentru complexul de distracţii Water Park. Autorităţile caută, în continuare, să angajeze şi restul salvamarilor de care este nevoie în incinta parcului, dat fiind faptul că acolo vor fi mai multe piscine. Ultimul termen avansat de municipalitate pentru inaugurare este data de 30 aprilie.

parc 1Primarul interimar al Craiovei, Mihail Genoiu, i-a asigurat pe craioveni că, dacă se întâmpla, totuşi, ca inaugurarea parcului de distracţii din Luncă să nu aibă loc la data programată, adică pe 30 aprilie, atunci deschiderea oficială va fi mutată în această vară. „Sunt şanse de 99,9% ca să ne bălăcim, în această vară, la Water Park”, a declarat acesta la sfârşitul lunii februarie, atunci când aleşii locali au votat pentru prelungirea termenului de finalizare a investiţiei. Potrivit proiectului de hotărâre care a fost aprobat atunci, complexul de distracţii trebuie să fie încheiat oficial la data de 30 octombrie 2017.

Brăţări în cinci culori

La începutul acestei luni, municipalitatea a scos la licitaţie achiziţia echipamentelor de acces la Water Park. În regulamentul de funcţionare a complexului, care a fost votat încă de anul trecut de CLM Craiova, se precizează că fiecare vizitator care va plăti bilet pentru acces trebuie să primească o brăţară. Aceasta va fi diferenţiată în funcţie de pachetul de facilităţi pentru care optează. Astfel, este vorba de cinci tipuri de brăţări: albă, albastră, roşie, neagră şi verde. Brăţara albă este valabilă o singură zi pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 10 ani şi permite accesul la facilităţi comune – de luni până vineri; brăţara albastră este valabilă o singură zi pentru persoanele peste 10 ani şi permite accesul la facilităţi comune – de luni până vineri; brăţara roşie – este valabilă o singură zi pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani şi permite accesul la facilităţi comune – în week-end; brăţara de culoare neagră – este valabilă o singură zi pentru persoane de peste 10 ani şi permite accesul la toate facilităţile din incinta Water Park – în week-end; brăţara de culoare verde – este valabilă o singură zi pentru persoane de peste 16 ani şi permite accesul la saună.

Uşoare şi rezistente la apă

parcAutorităţile locale au ajuns la concluzia că este nevoie de 2.582 de brăţări, care vor fi utilizate în cele două sezoane – 770 de bucăţi pentru sezonul rece şi 1.812 bucăţi pentru sezonul cald. Cele mai multe exemplare vor fi cele de culoare neagră, care vor fi utilizate la sfârşit de săptămână, precum şi cele de culoare albastră, destinate copiilor. Autorităţile cer ca aceste brăţări să fie colorate, aşadar, în cele cinci nuanţe, şi să fie confecţionate din silicon, pe anumite dimensiuni. De asemenea, în caietul de sarcini, se specifică faptul că brăţările trebuie să fie uşoare, dar şi rezistente la apă şi la temperaturi extreme, foarte joase – de până la -25 grade Celsius şi foarte înalte – de până la 85 grade Celsius. Metoda de asamblare a brăţărilor trebuie să fie prin injecţie.

Dacă părăseşti incinta, se anulează brăţara

Potrivit regulamentului, vizitatorii vor putea intra în complexul Water Park în fiecare zi, între orele 10.00 şi 20.00. Procurarea brăţărilor se va face de la casierie, după ce vor achita şi tichetul pentru intrare. Dacă un vizitator părăseşte temporar incinta parcului, regulamentul spune că această brăţară îi va fi anulată fără nici o despăgubire sau rambursare a costului acesteia din partea administraţiei. Regulile mai spun că brăţara de acces nu trebuie să fie transmisă de la o persoană la alta. În incinta Water Park-ului, de asemenea, va fi interzis să se intre cu animale de companie, cu role sau cu biciclete. Regulamentul mai spune că este interzis comportamentul violent şi orice formă de încălcare a legii, precum şi orice activitate din care poate să rezulte rănirea sau disconfortul celorlalţi utilizatori ai Water Park. În caz contrar, personalul de pază şi supraveghere al Water Park poate solicita persoanei respective sa părăsească incinta Water Park, fără returnarea contravalorii brăţării sau acordarea vreunei despăgubiri.