Prefectul judeţului Dolj atrage atenţia asupra respectării Programului de Guvernare

0
388

Ieri, a avut loc şedinţa ordinară a Colegiului Prefectural, Dolj, în cadrul căreia au fost prezentate rapoarte de activitate ale unor instituţii deconcentrate. Date, pe undeva seci, care sunt analizate de cspecialişti, dar altceva a ieşit în evidenţă: mesajul prefectului de Dolj prin care acesta atrage atenţia asupra seriozităţii în ceea ce priveşte aplicarea Programului de Guvernare, de către cei responsabili, anunţând şi aplicarea unor măsuri, dacă managerii nu îşi vor face datoria.

colegiu prefecturalO şedinţă ca oricare alta a Colegiului Prefectural Dolj. S-au discutat mai multe probleme, s-au prezentat rapoarte de activitate şi s-a trecut la „diverse”. Este punctul care atrage tot timpul, deoarece este discutată o paletă largă, în care se trece peste anumite inconveniente, inclusiv de prezentare. Ieri, prefectul de Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a atras atenţia tuturor managerilor asupra punerii în aplicare a Programului de Guvernare:

„Conform fişei postului, prefectul acţionează pentru realizarea în judeţ a obiectivelor cuprinse în Programul de Guvernare şi dispune măsurile necesare pentru îndeplinirea lor, în conformitate cu competenţele şi atribuţiile ce îi revin, potrivit legii. De asemenea, conduce activitatea Serviciilor Publice Deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice locale din subordinea Guvernului, organizate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale. Pentru perioada următoare, aş dori ca toţi membrii Colegiul Prefectural să studieze Programul de Guvernare 2017 – 2020 , dacă nu au făcut-o deja, şi să implementeze măsurile care privesc domeniile din instituţiile pe care le conduc. Voi programa, prin Biroul Servicii Publice Deconcentrate şi Informatică, în perioada următoare, întâlniri cu conducerea tuturor serviciilor, care vor avea loc la sediile acestora şi, cu această ocazie, dumneavoastră, managerii, mă veţi informa cu privire la obiective, termene şi probleme cu care vă confruntaţi. Cu toţii vom fi monitorizaţi cu privire la modul în care se aplică în judeţ obiectivele din Programul de Guvernare, iar acolo unde se va constatata că lucrurile nu funcţionează cum trebuie, se vor lua măsuri drastice. De aceea, vă rog să discutaţi cu personalul pe care îl aveţi în subordine şi să solicitaţi să aibă o exigenţă sporită în activitatea pe care o desfăşoară.