Ghinion teribil pentru Markovic

0
275

Puştiul de 15 ani şi 10 luni al Universităţii este suepect de ruptură de ligamente încrucişate şi poate fi indisponibil până spre sfârşitul acestui an

4Stagiul din Malta a fost prolific din punct de vedere al rezultatelor pentru Universitatea Craiova, însă din păcate şi din cel al accidentărilor. După ce Andrei Dumitraş şi Hristo Zlatinski au declarat pe rând forfait, în meciurile cu St. Gall, respectiv Hibernians, puştiul care a fost surpriza stagiului maltez, Jovan Markovic, a suferit o accidentare gravă, pentru care toaste indiciile duc spre o ruptură a ligamentelor încrucişate, care îl va ţine departe de teren cel puţin 8 luni, fiind greu de crezut că va mai juca anul acesta. Atacantul cu origini sârbeşti se operase de menisc în urmă cu un an, iar în Malta s-a accidentat mult mai grav, la un antrenament. Markovic marcase 3 goluri în partidele cu Hibernians şi Winterthur, devenind golgheterul Ştiinţei în acest cantonament de iarnă, pe care nu a apucat să-l încheie, el fiind trimis în ţară pentru investigaţii amănunţite. Cel mai probabil, atacantul de 15 ani şi 10 luni va fi operat în zilele următoare. „Markovici, pe care contam în primăvara asta, a avut un accident. Se pare că este ruptură de ligamente încrucişate. Deci, lucrurile sunt mult mai grave. După consultările doctorului, se pare că diagnosticul cam acolo duce. El a plecat la Bucureşti şi vom şti în zilele următoare care este situaţia lui” a spus Gigi Mulţescu.

Markovic a jucat în premieră anul trecut în prima echipă a Universităţii, în meciul din optimile Cupei României, cu Dacia Unirea Brăila, la doar 15 ani şi 8 luni fiind unul dintre cei mai precoce debutanţi din istoria clubului. El a putut evolua doar în Cupa României şi urma să-şi facă apariţia şi în Liga I la sfârşitul lunii martie, când urmează să împlinească 16 ani. Un alt tânăr jucător talentat al Universităţii Craiova, mijlocaşul Alex Dinu (17 ani), a suferit o accidentare similară cu cea a lui Markovic, în toamna trecută, el fiind operat la o clinică din Bucureşti, aşa cum se va întâmpla probabil şi cu atacantul născut la Corabia.