M. Popescu: „Vrem să aducem titulari, nu jucători de umplutură”

0
273

Doi stoperi, un fundaş lateral şi doi atacanţi caută Universitatea Craiova în pauza de iarnă. Asearã, oltenii s-au înţeles cu fundaşul dreapta bulgar Radoslav Dimitrov de la FC Botoşani.

craiovaManagerul general al Universităţii Craiova, Marcel Popescu, a vorbit despre planurile sale pentru perioada de mercato, care va începe oficial pe 24 ianuarie şi va dura până pe 20 februarie. „Avem nevoie de fundaşi centrali, fiindcă a plecat Kay, iar Popov şi Acka sunt la final de contract. De asemenea, vrem un fundaş dreapta, unul care să fie titular. Dimitrov şi Pleaşcă sunt jucători care au jucat constant şi ne pot da siguranţă în faza defensivă, dar au şi un aport ofensiv important. Sunt şanse ca unul dintre ei să ajungă la Craiova. Dar este posibil să apară şi un fundaş din Franţa. Bucurică este şi el în vederea noastră, am putea să aducem un fundaş stânga de calitate şi să rămână Briceag pe dreapta. Vrem doi atacanţi, avem patru nume pe listă, atât din ţară, dar şi de afară, jucători de care suporterii nu au auzit. E greu să aducem jucători liberi de contract, mai degrabă ne îndreptăm atenţia spre unii aflaţi în ultimele şase luni. Cu siguranţă vom fi mai puternici, jucători importanţi vor veni la Universitatea Craiova, vom aduce titulari, nu jucători la număr, fiindcă avem nevoie de calitate, nu de cantitate. Steaua are 3 echipe şi nu-şi găseşte cadenţa” a spus Marcel Popescu la Divizia Locală.

Nu-l vor pe Ţucudean

Deşi s-a speculat că George Ţucudean este dorit în Bănie şi chiar a plecat cu echipa în Malta, Marcel Popescu a negat că există interes pentru atacantul care ultima dată a evoluat pentru Pandurii: „Ţucudean nu este în Malta sub comanda lui Gigi Mulţescu, nu s-a pus problema de a fi transferat. Nu este un jucător important, dar joacă pe o poziţie care deficitară pentru noi şi poate de aici au demarat aceste speculaţii”.

Universitatea are probleme în privinţa prelungirii contractelor mai multor jucători intraţi în ultimele şase luni, printre care: Acka, Madson, Nuno Rocha, Popov sau Zlatinski, aşa că este dispusă să-i vândă în cazul unor oferte: „Doar Băluţă a acceptat să-şi prelungească înţelegerea, acum aşteptăm răspuns de la Rocha şi Madson. Suntem dispuşi să vindem şi în ţară jucătorii aflaţi în ultimele şase luni de contract, fiindcă la vară ei vor pleca liberi şi nu vom încasa bani pe ei”.

Clubul din Bănie nu va împrumuta jucătorii tineri, urmând ca aceştia să speculeze şansele pe care le vor avea de a prinde minute la echipa mare. „Mingote este în lotul nostru, este un transfer pe care-l consider rezolvat. Nici ceilalţi doi portari nu vor pleca, vor rămâne să se pregătească alături de colegi. Nu cu tineri ne propunem să facem performanţă, dar ei trebuie să rămână în echipa mare pentru a creşte, nu-i vom împrumta altor echipe. Gigi Mulţescu este impresionat de calitatea tinerilor, dar asta nu înseamnă că ei vor fi titulari în campionat, meciurile oficiale sunt altceva” a spus Marcel Popescu.

Andrei Ivan va fi căpitanul echipei

ivanDupă plecarea lui Bogdan Vătăjelu la Sparta Praga, Andrei Ivan a fost căpitanul Universităţii în partida amicală cu Fortuna Dusseldorf, iar conducătorul clubului din Bănie a explicat de ce un jucător de 20 de ani este liderul echipei din Bănie: „Am considerat să trebuie să fie responsabilizat Andrei Ivan şi de aceea i s-a acordat banderola de căpitan. În vara trecută, căpitanul a fost ales între cei mai vechi jucători din echipă, Vătăjelu şi Ivan, iar acum Andrei a rămas cel mai vechi. Din momentul în care a preluat banderola, Vătăjelu şi-a schimbat atitudinea, a devenit mult mai responsabil şi mai implicat, aşa încât sperăm să se întâmple acelaşi lucru cu Ivan”.

Marcel Popescu este încrezător în şansele Craiovei de a câştiga campionatul: „La startul campionatului aveam o cotă de 100 la 1 să luăm titlul, acum şansele sunt reale. Gigi Mulţescu mi-a spus că sunt foarte optimist, dar eu l-am întrebat dacă este posibil să îndeplinim acest obiectiv şi mi-a răspuns că da. Oricum, dacă intrăm în play-off alături de CFR Cluj şi Gaz Metan atunci suntem siguri de prezenţa în cupele europene. Este extrem de mică şansa de a ajunge în grupele competiţiilor europene şi trebuie să ştim pe cine contăm şi de la vară încolo, fiindcă pauza dintre sezoane este scurtă”