Elevii plecaţi în Italia şi Spania revin în şcolile din Dolj

0
322

Elevii care în urmă cu câţiva ani au părăsit băncile şcolilor din Dolj pentru a pleca cu părinţii în străinătate revin acum la studii. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a înregistrat, în ultimele două săptămâni, nu mai puţin de 59 de cereri de reînmatriculare. Cei mulţi elevi se întorc din Italia şi Spania. Astfel, pentru acest an şcolar au revenit din aceste ţări 44 de copii, iar anul trecut – 61 de copii. Solicitări de continuare a studiilor în Dolj au fost înregistrate şi pentru elevii care au plecat în Portugalia, SUA, Yemen şi Turcia.

„Copiii care pleacă în străinătate se pot întoarce la şcoală atât la începutul anului şcolar, cât şi în timpul anului. Studiile făcute acolo sunt echivalate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului în mai puţin de o lună. Ei sunt primiţi la şcoală din momentul în care depun cererea, participă la ore, sunt evaluaţi, dar notele sunt trecute în catalog doar atunci când primesc aprobarea de echivalare de la Ministerul Educaţiei”, a precizat inspectorul şcolar general adjunct Alexandru Gîdăr.

Elevii care au plecat în străinătate şi se reînmatriculează la şcolile din Dolj sunt, în general, în clasele primare şi gimnaziale. Cadrele didactice spun că, în cazul şcolarilor, reintegrarea este mai dificilă. Aceştia au probleme de citire şi de scriere corecte în Limba română.