Consilierii judeţeni Pană şi Păloiu, excluşi din PDL

1
482

Comitetul de Coordonare Judeţean Dolj al Partidului Democrat Liberal a decis, ieri, excluderea din organizaţie a consilierilor judeţeni Dan Păloiu şi Ionel Pană. Propunerea de excludere a celor doi a fost făcută săptămâna trecută, în şedinţa Biroului Permanent Judeţean, unde, cu majoritate de voturi, s-a stabilit că aceştia nu mai sunt acceptaţi de proprii colegi. Radu Berceanu, preşedintele PDL Dolj, a precizat ieri că cei doi consilieri judeţeni nu şi-au mai făcut datoria, nici faţă de partid şi nici faţă de cetăţenii acestui judeţ. Potrivit legii, odată excluşi din partid, cei doi aleşi îşi pierd şi mandatele de consilieri judeţeni, locurile acestora urmând să fie ocupate de Iancu Crăciunoiu şi Marian Vava.

Dan Păloiu

Ieri, decizia BPJ a fost supusă la vot şi delegaţilor la Comitetul de Coordonare Judeţean Dolj. În urma votului secret, 414 delegaţi au votat pentru excluderea lui Dan Păloiu, în timp ce 45 au fost împotrivă. De asemenea, în cazul lui Ionel Pană 408 delegaţi au confirmat decizia BPJ, în timp ce 51 s-au împotrivit acesteia. „S-a constatat că sunt doi consilieri judeţeni care nu prea şi-au făcut datoria, ba, din contră, au creat şi mari probleme. E vorba de domnul Dan Păloiu, care face parte dintre cei care sunt preocupaţi de atacarea partidului din interior. Nu se ocupă de alte lucruri, aşa cum ar trebui să se ocupe, aţi văzut modelul Lăzăroiu, dar cu acţiuni mult mai concrete şi cu cuvinte pe care nu vreau neapărat să le reproduc. Ne-a trimis chiar şi o scrisoare, semnată, datată, înregistrată la partid. Nu cred că este cazul acum să discutăm prea mult despre ea, dar sunt cazuri concrete. Dânsul a fost invitat la Biroul Permanet Judeţean ca să se apere, ca să se discute în prezenţa lui aceste chestiuni, colegii l-au intrebat, el a  incercat să răspundă. A fost o dezbatere de vreo oră şi mai bine, după aceea, prin vot secret, Biroul Judeţean a hotărât sancţionarea cu excludere şi această chestiune v-o supunem şi dumneavoastră spre atenţie şi spre vot. Până la urmă trebuie să se justifice cum îşi desfăşoară domnia sa activitatea către dumnevoastră” a precizat senatorul Radu Berceanu.

Ionel Pană

Ionel Pană nu a mai trecut prin judeţ…

Preşedintele PDL Dolj a prezentat, tot ieri, activului de partid strâns la Casa Studenţilor, şi cum stă treaba cu cel de-al doilea consilier judeţean propus excluderii din PDL. „Cel de-al doilea caz este al lui Pană Ionel, dar care nu seamnă deloc cu primul caz. Domnul Pană Ionel este mutat la Bucureşti, de o bună perioadă de timp, pe o poziţie foarte importantă, care, practic, nu i-a mai permis să vină în judeţ decât foarte rar şi, în acest context, Biroul Judeţean Permanent a decis, tot prin vot secret, excluderea. Şi această propunere va trebui ca tot dumneavoastră să o analizaţi şi să decideţi prin vot. Lista noastră, propusă de partid, a fost mult mai mare, aşa că vor urma alţi doi consilieri, următorii pe listă (n.r. – să le ia locul în Consiliul Judeţean aleşilor excluşi)” a mai completat liderul democrat-liberalilor doljeni.

 

Comments are closed.