Antonie Solomon a fost demis din funcţia de preşedinte al PDL Craiova

2
386

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost demis, sâmbătă, din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Craiova a PDL. Decizia a aparţinut membrilor Comitetului de Coordonare Local Craiova, iar în locul acestuia, în funcţia de preşedinte, a fost validat Mărinică Dincă, candidatul PDL la funcţia de primar al municipiului Craiova. Hotărârea Consiliului de Coordonare Local de sâmbătă a fost validată ieri, în cadrul şedinţei Consiliului de Coordonare Judeţean.

Consiliul Local de Coordonare al PDL a votat, sâmbătă, eliberarea din funcţia de preşedinte al PDL Craiova a lui Antonie Solomon, cu 235 de voturi din 255 de voturi valabil exprimate. Locul său a fost preluat, în cadrul aceleiaşi şedinţe, de colegul său mai tânăr, viceprimarul Mărinică Dincă, cu 242 de voturi pentru şi 7 împotrivă. Propunerea de retragere a sprijinului politic lui Antonie Solomon şi demiterea acestuia din funcţia de preşedinte al PDL Craiova a venit din partea consilierului municipal Dan Cherciu. „Nu am candidat la nici o funcţie în biroul local în precedentele alegeri deoarece nu am vrut să-l am preşedinte pe domnul Solomon. Acum însă, considerând repetatele anunţuri publice ale domnului Solomon privind candidatura din partea unui alt partid, care constituie, în fapt, o demisie cu preaviz, faptul că, în ciuda silei care l-a cuprins faţă de organizaţia noastră, dânsul nu a luat decizia de bun simţ de a-şi înainta demisia, pentru că „verde înrourat” (n.r. – imnul PDL) îl poate asculta şi acasă, vă propun să supunem la vot retragerea sprijinului politic şi demiterea din funcţia de preşedinte al organizaţiei locale a domnului Antonie Solomon” a precizat consilierul municipal Dan Cherciu.

Mărinică Dincă, uns candidat şi preşedinte de organizaţie

Viceprimarul Dincă a fost şi singurul membru PDL care şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar al Craiovei şi această candidatură a fost luată în discuţie tot în cadrul Consiliului Local. Aşadar, Mărinică Dincă a fost ales şi candidat al PDL la funcţia de primar al Craiovei la alegerile de anul viitor, cu 304 voturi pentru şi 8 împotrivă. Preşedintele PDL Dolj, senatorul Radu Berceanu, l-a atacat, sâmbătă, destul de rău pe Antonie Solomon, pe care l-a acuzat de „furt intelectual”, deoarece şi-a arogat toate meritele pentru accesarea fondurilor europene şi pentru că nu i-a menţionat şi pe cei doi viceprimari, care i-au ţinut locul pe perioada în care a fost arestat.  „Domnul Solomon a lucrat mult la aceste contracte: timp de 6 luni cât a fost în puşcărie, atunci când nu a avut drept de semnatură, dar şi atunci când a plecat în concediu. Normal, dacă avea verticalitate, putea să-i felicite şi pe cei care au fost în locul lui”, a spus Radu Berceanu.


Antonie Solomon, primarul municipiului Craiova :

“Am alături de mine zeci de mii de craioveni şi, în acest moment, ei au rămas partidul meu. Cred în Craiova şi, atâta vreme cât oamenii îmi vor acorda încrederea, nu-i voi dezamăgi cu faptele mele şi, la fel ca şi până acum, voi fi in fiecare zi în mijlocul lor. Este regretabil ce s-a întâmplat zilele acestea în rândurile PDL Craiova şi nu voi insista pe marginea unor lucruri puse la cale de un grup care a reuşit doar contraperformanţe în administraţie şi politică. Am adus PDL Craiova la stadiul în care are doi senatori şi doi deputaţi în Parlament, iar în Consiliul Local am adus lângă mine 15 consilieri, cu care am făcut o majoritate confortabilă, în condiţiile în care aveau doar patru consilieri la venirea mea”, afirmă Solomon.

 

2 COMENTARII

  1. Felicitari PDL pentru ca l-au demis pe Solomon. Acest personaj, cercetat penal pentru fapte de coruptie, nu mai are ce cauta in viata politica si in fruntea acestui oras.
    Salut numirea lui Marinica Dinca drept candidat la primarie. Omul a aratat, cat timp a fost interimar, ca se poate face si altceva in Craiova fara bere, mici si lautari. A aratat ca putem face infrastructura…si uite ca acum Solomon sa bucura de munca omului.

  2. Marinica este unparvenit, un hot si un razbunator. Trebuia dat afara din fgunctia de viceprimar si pus Doru Marinescu, avocatul.

Comments are closed.