Autorităţile locale din Dolj se implică în campania “Let’s Do It Romania!”

1
337

Echipa de coordonare locală a proiectului “Let’s Do It Romania!” s-a întâlnit în această săptămână cu primarii din judeţul Dolj pentru a-i informa în legătură cu obligaţiile pe care le au pentru a obţine rezultatele dorite la acţiunea care se va desfăşura peste doar o lună, în data de 24 septembrie.  În această zi, gunoaiele identificate de cartatori vor fi curăţate de mii de voluntari, ţinta din acest an a organizatorilor fiind să mobilizeze peste 50.000 de voluntari. “Pe data de 24 septembrie se va desfăşura marea curăţenie naţională, eveniment care s-a desfăşurat şi anul trecut în judeţul nostru, când am colaborat foarte bine cu toate instituţiile din Dolj. Anul trecut 10.000 s-au alăturat acţiunii noastre şi au fost colectaţi aproximativ 27.000 de saci plini cu deşeuri. Din fericire, de la an la an vedem că din ce în ce mai multă lume doreşte să avem rezultate tot mai bune, motiv pentru care ne dorim să mobilizăm peste 50.000 de voluntari şi sperăm că o mare parte din ei să vină chiar din zona Craiovei. Trebuie să ne încadrăm în timp şi o să comunicăm foarte mult în perioada următoare pentru a avea rezultatele dorite. Anul acesta, faţă de ediţia de anul trecut, s-a schimbat modul de identificare a deşeurilor. Fiind al doilea judeţ din ţară ca suprafaţă de gunoaie, datorită numărului mare de locuitori, trebuie să ne implicăm mai mult, să acordăm o importanţă mai mare pentru curăţarea zonelor cu probleme. Deocamdată suntem în etapa de identificare a deşeurilor, situaţia la nivelul Craiovei a fost rezolvată relativ bine, dar mai este foarte mult de lucru la nivel de judeţ”, a spus Cătălin Zamfir, coordonatorul proiectului “Let’s Do It România!” în judeţul Dolj.

El le-a mai spus primarilor că trebuie rezolvată şi problema transportării deşeurilor, echipa “Let’s Do It Romania!” având un parteneriat cu groapa de gunoi ecologică de la Mofleni. “Deşeurile din judeţ vor fi duse către baze provizorii de colectare, iar localităţile unde vor fi aceste baze provizorii vor fi anunţate săptămâna viitoare. Noi avem un parteneriat cu groapa de gunoi ecologică de la Mofleni  şi toate deşeurile vor fi transportate, în final, acolo, dar trebuie să găsim o modalitate de transport. Faptul că strângem deşeurile şi le lăsăm la marginea localităţii nu ne ajutăm nimic, procesul este încheiat abia când le transportăm la groapa de gunoi”, a mai afirmat coordonatorul echipei “Let’s Do It Romania”!.

 

1 COMENTARIU

  1. stop joc pentru solomon si pentru p dl si pentru marinica si visan ! victoria U SL_U SL_U SL_U SL SE INTREVEDE CLAR ! penalii nu au ce sa mai imparta si isi dau in cap unul altuia ! numai PAVEL BADEA ESTE ONEST,CU SITUATIE BUNA, FAMILIST CONVINS, ALTRUIST, are consilieri foarte buni profesionisti si strategi ,NU BEA, NU FUMEAZA SI NU SE INCURCA CU PENALII !!!

Comments are closed.