Universitatea din Craiova derulează şi a doua sesiune de admitere

0
301

195 de locuri libere la buget

Absolvenţii de liceu care au promovat bacalaureatul în toamnă se mai pot înscrie la cursuri de licenţă. Universitatea din Craiova organizează şi cea de a doua sesiune de admitere. Oferta educaţională cuprinde, pe lângă locurile la taxă, şi 195 de locuri la buget.

Cele mai multe locuri finanţate de la bugetul de stat sunt la Electrotehnică. Aceasta dispune de 59 de locuri libere valabile pentru toate cele patru domenii de licenţă: Inginerie aerospaţială, Inginerie electrică, Inginerie energetică şi Inginerie şi management.  Alte 48 de locuri libere sunt la Facultatea de Inginerie în Electromecanică, Mediu şi Informatică Industrială. De asemenea, la Facultatea de Fizică sunt disponibile 47 de locuri la buget, valabile pentru oricare din specializările Fizică, Fizică informatică, Fizică medicală şi Fizica mediului.

Admitere pe locuri finanţate de stat se organizează şi la Facultatea de Mecanică şi Informatică, unde sunt 21 de locuri libere, la Facultatea de Chimie – cu 13 locuri la specializarea Biochimie tehnologică, dar şi la Facultatea de Litere – specializarea Artele spectacolului/ Actorie, la care mai sunt 7 locuri disponibile la buget, pentru care se organizează însă probe speciale de aptitudini.

Concurs de admitere organizează şi celelalte 16 facultăţi, însă numai pentru locurile de la taxă. În această perioadă se desfăşoară înscrieri, după calendarul fixat de fiecare facultate. Potrivit rezultatelor de la bacalaureatul din această sesiune, doar 399 de absolvenţi de liceu din  Dolj au promovat acest examen şi au dreptul de a înscrie la studii universitare