Ziua Pompierilor, sărbătorită la Craiova

0
317

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj au sărbătorit, ieri, ca în fiecare an, Ziua Pompierilor. Festivităţile, la care au participat reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene, dar şi ai instituţiilor din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor, s-au desfăşurat la sediul Detaşamentului 2 Pompieri Craiova.

După o ceremonie religioasă organizată în memoria eroilor pompieri căzuţi acum 163 de ani, în bătălia de pe Dealul Spirii, prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, a citit mesajele transmise de primul-ministru şi de ministrul Administraţiei şi Internelor, le-a urat “La mulţi ani” pompierilor doljeni şi le-a cerut să menţină încrederea populaţiei la aceeaşi cotă înaltă, la care se află şi acum. Acelaşi lucru le-a urat şi Cristinel Iovan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, cadrelor ISU Dolj şi le-a asigurat de sprijinul instituţiei pe care o reprezintă: “Consiliul Judeţean Dolj a fost şi este în continuare alături de pompierii care îşi pun poate zilnic propriile vieţi în pericol, pentru a le apăra pe ale noastre”.

Au fost anunţaţi apoi cei şapte angajaţi ai ISU Dolj, trei ofiţeri şi patru subofiţeri, înaintaţi în gradul următor înainte de termen, apoi au fost premiaţi reprezentanţii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi ai structurilor similare private, care au reprezentat cu succes judeţul Dolj la concursurile de profil din ţară. A urmat momentul cel mai aşteptat de public –  defilarea cadrelor unităţii pe muzica fanfarei militare, iar în finalul manifestărilor pompierii şi-au arătat măiestria în câteva exerciţii demonstrative.

La 13 septembrie 2011 se împlinesc 163 de ani de la actul eroic al pompierilor bucureşteni, care, avându-l în frunte pe căpitanul Pavel Zăgănescu, au spus “Nu” trupelor de ocupaţie ce încercau să deturneze actul revoluţiei.