Reacţii după Universitatea Craiova – Viitorul 2-1 / Mulţescu: “O victorie preţioasă, în faţa unui adversar puternic”

0
345

MULTESCUŞtiinţa a reuşit, duminică seară, s-o învingă în premieră pe Viitorul, într-un meci de campionat, ba chiar şi în toate competiţiile dacă ar fi să nu luăm în calcul acea izbândă, după prelungiri, din optimile de finală ale Cupei României, de acum aproape doi ani. Până la acest succes, bilanţul era de 4 remize şi două înfrângeri, cu un golaveraj de 5-10.

Ca şi în precedenta dispută de acasă, cu Iaşiul, alb-albaştrii au avut o prestaţie entuziasmantă, supunându-şi rivala unui asediu aproape permanent. Numai imprecizia la finalizare, care tinde să devină cronică, a făcut ca “U” să nu câştige la pas. Cu adevărat antologică rămâne inspiraţia lui Mulţescu, care la pauză l-a introdus pe Alin Manea, în locul lui Andrei Ivan, uşor accidentat. După doar 17 secunde, internaţionalul de juniori în vârstă de 19 ani a făcut o fază excelentă pe partea dreaptă, a pasat în faţa porţii, de unde Nicuşor Bancu a deschis scorul. Celelalte realizări ale lui Manea: i-a pasat din nou excepţional lui Bancu, acesta a scăpat singur şi a lovit bara, apoi l-a găsit şi pe Nuno Rocha, care a ratat foarfeca, şi a încheiat cu un şut în cross, scos cu greu de portarul Viitorului.

La conferinţa de presă de după meci, Gigi Mulţescu a declarat că a fost o victorie preţioasă, în faţa unui adversar puternic, a lăudat cuplul de fundaşi centrali Kay – Acka, dar s-a arătat nemulţumit de faptul că echipa iroseşte în continuare ocazii incredibile.

„A fost o victorie preţioasă în faţa unui adversar puternic, care a crescut de la an la an şi a creat un mecanism bine pus la punct. Eu am căutat să stric acest mecanism şi zic că în marea majoritate a timpului am reuşit. Ştiam că au o construcţie din spate, elaborată, cu pase mici şi medii. I-am blocat acolo şi i-am adus unde am vrut noi, i-am făcut să joace sus şi în acest fel ne-am impus calităţile. Kay şi Acka au fost imperiali, au câştigat toate duelurile. Încă mă nemulţumeşte finalizarea greşită a unor mingi clare. Este păcat, echipa construieşte, munceşte, duce mingea în faţa porţii, insă acolo sunt ratări copilăreşti, incredibile. E un moment de bucurie, dar s-au adunat atâtea meciuri cu ocazii mari, nu ştiu dacă mă mai ţine inima.”

După sincopa de la Timişoara (2-3), când Universitatea a înscris de două ori în prima jumătate a părţii secunde, revenind de la 0-1, tehnicianul a mărturisit că i-a fost teamă ca scenariul să nu se repete:  “M-am temut după ce au marcat repede, mai ales după ceea ce s-a întâmplat la Timişoara. De aceea am introdus încă un jucător defensiv, pe Popov. La Giurgiu mi-a arătat că poate juca la închidere. Nu doar Acka şi Kay au fost imperiali, şi Madson a fost. De fapt, ei se impun la antrenamente şi astfel ajung în primul 11.”

“Vătăjelu a fost fără greşeală, ar merita la naţională”

Mulţescu s-a arătat încântat şi de evoluţia căpitanului Vătăjelu: “Este primul meci în care Vătăjelu mă mulţumeşte. A reuşit să-şi cureţe jocul, nu a mai riscat cu driblinguri, a dat şi o centrare perfectă de gol. Astăzi a fost fără greşeală. Ar merita la naţională. Dacă selecţionerul l-a văzut… În opinia mea este cel mai bun fundaş stânga ofensiv din România. Să se mai uite Daum o dată la evoluţia lui de astăzi (n.r. duminică).”

Despre Manea, antrenorul a afirmat: “L-am văzut în pregătiri şi ştiam ce poate. N-a fost uşor, îl puteam alege pe Vlădoiu, care jucase bine împotriva Astrei.”

După această rundă, pe motiv că naţionala debutează, în 4 septembrie, în preliminariile CM 2018, contra Muntenegrului, campionatul se întrerupe. Prilej de bucurie pentru Mulţescu: “Întreruperea campionatului este aur pentru noi. Pentru că o parte dintre jucători au venit mai târziu şi nu sunt sută la sută cu pregătirea fizică. Acum îi vom pune pe picioare.”HAGI

Vorbe frumoase din partea “Regelui”

Tehnicianul Viitorului, Gică Hagi, a declarat că Universitatea este o echipă puternică, cu un public extraordinar, adăugând, totodată, că în Bănie există spirit şi tradiţie, context în care jucătorii nu mai au nevoie de alţi factori motivator.: „Am întâlnit un adversar puternic, care joacă un fotbal bun, iute. Am pregătit bine meciul, prima repriză m-a mulţumit. Dar în repriza a doua am luat gol imediat, nu-mi explic de ce am intrat aşa de relaxaţi. Pubicul i-a ajutat foarte tare, ne-a fost greu să revenim. Felicit adversarul, Universitatea are merite. La Craiova există spirit, tradiţie, asta aveţi în plus faţă de noi. Aici există acest spirit, această istorie creată, iar jucătorii sunt obligaţi să joace să câştige, eu trebuie să-i motivez altfel. Voi aveţi spirit şi e normal să aveţi pretenţii să ajungeţi pe primul loc. Nu va fi uşor pentru că sunt echipe bune. Dar arătaţi bine.”

Nicuşor Bancu: “Suntem foarte fericiţi că suntem pe podium. Am obţinut o victorie importantă, ne-am concentrat tot timpul jocului şi s-a văzut asta. Mă bucur că am marcat şi că mi-am ajutat echipa.”

Bogdan Vătăjelu: “Nu ştiu dacă mă gândeam că o să fim pe locul trei după şase etape. Cert este că acum suntem foarte optimişti şi sperăm să o ţinem tot aşa şi în continuare.”

Andrei Ivan: “Credeam că putem fi pe podium. Noi jucăm fiecare meci cu gândul să-l câştigăm şi să fim acolo sus. Am simţit o înţepătură la picior şi am mai avut o ruptură acolo când am fost în Italia cu naţionala mare şi de asta am ieşit la pauză. Sper să fiu bine, că trebuie să merg la naţionala Under 21. Îmi doresc mult să pot să joc…”