Workshop privind rolul femeii în lumea contemporană

0
438

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova a găzduit ieri un workshop organizat de către reprezentantele organizaţiei de femei a PSD Dolj. Având drept temă rolul femeii în societatea contemporană, s-a dorit ca workshopul respectiv să marcheze “Ziua Femeii”, dar şi să scoată în evidenţă importanţa femeilor în societate precum şi în dezvoltarea ei. “Astăzi este o zi cu adevărat festivă în viaţa noastră, este o zi de primăvară minunată, o zi care ne face pe noi să avem speranţa unei primăveri frumoase cu bucurii, împliniri, şi realizări. Este ziua în care noi dorim să marcăm şi începutul primăverii şi ziua de 8 martie dedicată femeii, printr-un workshop care are drept temă rolul femeii în societatea contemporană. Responsabilităţile unei femei în societatea actuală sunt complexe, iar femeile trebuie să facă permanent echilibrul între îndatoririle de mamă, de soţie, de gospodină, de fiică, dar şi cu dorinţa de a fi împlinite profesional, de a fi implicate în viaţa societăţii, a comunităţii, în administraţie sau funcţii şi implicare în viaţa politică. Considerăm că acesta este momentul în care dorim să începem un ciclu de dezbateri informale, la care femeile trebuie să îşi spună punctul de vedere şi dezbateri în care să fie tratate teme care să aibă drept obiectiv femeia, tot ceea ce este legat de femeie, femeia lider, femeia în familia contemporană, femeia în familia modernă”, a declarat Daniela Tarniţă, preşedinta Organizaţiei de Femei a PSD Dolj.

Momentul prezentării a fost marcat de sosirea micuţilor de la Grădiniţa Nr. 22 “Sfânta Ana” din Craiova, care, sub îndrumarea educatoarelor, eu cântat şi le-au dăruit femeilor social-democrate felicitări confecţionate special pentru ziua de 8 martie.

“Mă bucur să fiu alături de dumneavoastră în această zi specială pentru a vă transmite un mesaj de prietenie. Sperăm că va veni un moment în care, femei aşa cum sunt Hillary Clinton, Mary Robinson, Margaret Hatcher, cum sunt cele care acum au un cuvânt extraordinar de spus în lumea contemporană, să aibă şi în România un cuvânt de spus. Eu vă asigur de toată preţuirea mea. Din fericire mai apar şi în administraţie femei cu funcţia de primar, de consilier, de director, de profesor, şi să sperăm că pe măsură ce trece timpul se înmulţesc”, le-a spus preşedintele Consiliului Judeţean Dolj femeilor social democrate.

Ion Prioteasa şi Daniela Tarniţă

Daniela Tarniţă, preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD Dolj:

“Scopul nostru este să arătăm societăţii că femeile reprezintă nişte factori de decizie în tot ceea ce înseamnă viaţa comunităţii. Acele concluzii care se vor desprinde, acele soluţii noi care vor spori accesul femeilor în diferite poziţii de decizie. Trebuie să recunoaştem că ne aflăm încă în vremea în care femeile mai mult ocupă funcţii executive, în acest scop noi ne-am hotărât să pornim un astfel de ciclu de dezbateri politice”.