Contestaţie respinsă pentru doljeanul acuzat de cinci infracţiuni

0
359

dubaTânărul doljean de 23 de ani arestat preventiv în cursul zilei de joi pentru comiterea a cinci infracţiuni „dintr-un foc”, respectiv conducere fără permis, refuz recoltare probe biologice, tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi lovire şi alte violenţe va rămâne în spatele gratiilor cel puţin până la expirarea mandatului. Tribunalul Dolj i-a respins, sâmbătă, contestaţia formulată împotriva măsurii dispuse împotriva sa de Judecătoria Băileşti.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au respins, sâmbătă, 20 august a.c., contestaţia formulată de Lucan Ionuţ împotriva hotărârii Judecătoriei Băileşti prin care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile: „Respinge contestaţia formulată de inculpatul contestator LUCAN IONUŢ, împotriva încheierii nr. 11/18.08.2016 pronunţată de Judecătoria Băileşti în dosarul nr. 2664/183/2016. În baza art. 275 alin. 2 Cod Procedură Penală, Obligă inculpatul contestator Lucan Ionuţ la plata sumei de 50 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu, 20.08.2015”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Reamintim că, miercuri, 17 august a.c., în jurul orei 10.30, poliţiştii Postului de Poliţie Negoi au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe strada Livezilor din comună, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale. Poliţiştii s-au deplasat la locul indicat, unde au constatat faptul că Ionuţ Lucan, de 23 de ani, din comuna Urzicuţa, Dolj a condus un autoturism Volkswagen înmatriculat în Bulgaria şi a lovit din spate un alt autovehicul, marca Citroen, condus de Mihai C., de 47 de ani, din comuna Negoi. După impact, Ionuţ Lucan l-a agresat fizic pe celălalt conducător auto, tulburând ordinea şi liniştea publică. Tânărul era supărat că şoferul Citroenului din faţa sa a frânat brusc, iar el n-a mai avut timp să oprească maşina. La sosirea echipajului de poliţie, tânărul a continuat să se manifeste violent chiar şi la adresa poliţiştilor, aceştia fiind nevoiţi să-l imobilizeze şi să-l încătuşeze. „Persoana în cauză a fost condusă la sediul Secţiei 8 Poliţie Rurală Rast, unde au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis, refuz recoltare probe biologice, tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere  şi lovire şi alte violente, fiind reţinut pentru 24 ore, şi introdus în arestul IPJ Dolj”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, subcomisar Alin Apostol.