Cinci irakieni care voiau să intre ilegal în ţară, prinşi la vama Calafat

0
392

vama 2Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat au depistat, în noaptea de miercuri spre joi, cinci cetăţeni irakieni care încercau să intre ilegal în România, ascunşi într-un spaţiu special amenajat în interiorul unui microbuz condus de un cetăţean bulgar. Şoferul şi cei cinci cetăţeni irakieni, care au declarat că plătiseră 5.000 de euro pentru a ajunge în Germania, au fost predaţi, ieri, autorităţilor bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

Reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj au anunţat că, în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 00.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul bulgar Georgiev K., în vârstă de 34 ani, la volanul unui microbuz marca Iveco, fără încărcătură. Cu ocazia controlului de frontieră, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a descoperit în spatele scaunului şoferului, un perete dublu. În compartimentul special amenajat au fost descoperite, ascunse, cinci persoane de sex masculin.vama

În cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză, care nu aveau documente de călătorie asupra lor, sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani. Aceştia au declarat că au plecat din ţara de origine şi au trecut ilegal în Turcia, apoi în Bulgaria, unde au fost preluaţi de cetăţeanul bulgar Georgiev K., care i-a ascuns în microbuz, contra sumei de 5.000 de euro, pentru a-i transporta în Germania.

„Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, şoferul bulgar şi cei cinci migranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a declarat comisar-şef Romică Ivănoiu, purtătorul de cuvânt al STPF Dolj.