Generalul SRI Sorin Cozma a spus că DAESH pregăteşte un atac de proporţii

0
782

sriOrganizaţia teroristă DAESH pregăteşte un atac de mari proporţii. Declaraţia a fost făcută de şeful Direcţiei de Combatere a Terorismului din SRI, la Festivalul de film istoric de la Râşnov. Potrivit paginii de Facebook a festivalului, generalul Sorin Gabriel Cozma a mai spus că DAESH este „o mutaţie genetică” a Al-Qaeda, care acţionează cu o violenţă nejustificată.

Generalul SRI a spus că evită să numească gruparea teroristă ISIS sau Stat Islamic şi că cel mai corect ar fi DAESH.

“Indiciile arată că DAESH pregăteşte un atac de mari proporţii, inedit. DAESH se implică în viaţa de zi cu zi, face transfer de know-how şi resursă umană către fransiza, practic management activ. Al-Qaeda încearcă, în ultima vreme, să evite atentatele ce pot conduce la victime musulmane sau civile. DAESH acţionează cu o violenţă nejustificată, nediscriminând între cei vizaţi de atentate. DAESH e cel mai puternic brand creat de terorism”.

Purtătorul de cuvânt al SRI susţine că declaraţia generalului Cozma a fost un răspuns la întrebarea dacă vor mai fi atentate ale organizaţiei teroriste Stat Islamic. Mai mult, şeful Direcţiei de combatere a terorismului i-a citat pe şeful FBI şi pe un responsabil american din domeniul informaţiilor militare.

În ultima vreme a crescut considerabil numărul celor care vorbesc despre iminenţa unor atacuri ale DAESH. Sir Bernard Hogan-Howe, şeful poliţiei londoneze, a declarat că un atac este o chestiune de când, nu de dacă. De asemenea, jurnaliştii de la The Mirror susţin că autorităţile investighează cel puţin patru comploturi teroriste care vizau centre comerciale şi stadioane.