Duminica „neagră”! Doi morţi şi şapte răniţi în accidente de circulaţie

0
377

mortalDouă persoane şi-au pierdut viaţa şi alte şapte au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, în urma unor accidente de circulaţie petrecute duminică pe drumurile din judeţ. În cele două evenimente soldate cu pierderi de vieţi omeneşti poliţiştii de la Rutieră au stabilit că viteza excesivă a dus la răsturnarea autoturismelor, în timp ce, în al treilea caz, a fost vorba despre consum excesiv de alcool. În toate cazurile poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, duminică, în jurul orei 14.30, pe D.J. 561, între localităţile Segarcea şi Calopăr, Ionuţ Dumitru, de 29 de ani, din comuna Calopăr (Dolj), în timp ce conducea un autoturism Volkswagen înmatriculat în Bulgaria, pe fondul vitezei excesive, a pierdut controlul direcţiei de deplasare răsturnându-se de mai multe ori în afara carosabilului. În urma producerii accidentului a rezultat decesul lui Florian Ilie, de 46 de ani, rănirea gravă a lui Costel Grigorescu, de 46 de ani, ambii din comuna Calopăr, precum şi rănirea uşoară a conducătorului auto şi a lui Dumitru Ilie, de 30 de ani, din Segarcea. Răniţii au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, pentru îngrijiri şi investigaţii de specialitate, iar poliţiştii rutieri au întocmit în cauză dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Un alte eveniment grav s-a petrecut duminică seara, în jurul orei 21.30, pe centura municipiului Calafat. Din cercetările poliţiştilor IPJ Dolj s-a stabilit că Octavian Ududui, de 38 de ani, din Calafat, în timp ce conducea un autoturism BMW, pe fondul vitezei excesive, a pierdut controlul direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat, maşina rămânând suspendată pe plafon. Din accident a rezultat decesul conducătorului auto, vătămarea corporală gravă a lui Ionuţ Dumitrescu, de 24 de ani, şi vătămarea corporală uşoară a lui Marcel Iureş, de 28 ani, şi Costinel Minea, de 24 ani, toţi din Calafat. Și în acest caz a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, după cum a precizat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.mortal 1

Fără permis şi cu o concentraţie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat

În aceeaşi zi, pe D.J. 561 C, în localitatea Dobroteşti, Paul Florea, de 20 de ani, din comuna Amărăştii de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, a condus o motocicletă Honda, din direcţia Valea Stanciului către Amărăştii de Jos, iar din cauza consumului de alcool şi a lipsei de experienţă a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă către dreapta şi a lovit un stâlp din beton al reţelei de alimentare cu energie electrică. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a tânărului de 20 de ani, acesta fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru acordarea îngrijirilor medicale. „Poliţiştii rutieri ajunşi la faţa locului l-au testat pe doljean cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost deschis dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi vătămare corporală din culpă”, a mai declarat subcomisar Alin Apostol.