Mulţescu şi Popescu promit să scoată Craiova din mediocritate

0
385

Se anunţă 5 transferuri importante la Universitatea: un portar, un fundaş dreapta, un stoper de picior stâng, un play-maker şi un atacant

multescuLa prezentarea sa în calitate de antrenor principal la CS Universitatea Craiova, Gheorghe Mulţescu a declarat îşi doreşte să readucă echipa din Bănie în Europa, obiectivul fiind intrarea în play-off şi ocuparea unei poziţii pe podium la finalul campionatului. „Smurd” pretinde că nu din vina sa a avut mandate destul de scurte în ultimii ani la echipele pe care le-a condus, ci din vina conducătorilor de club, el neacceptând intervenţiile acestora la echipă. „Pe mine m-a convins proiectul şi numele Universitatea Craiova să vin aici. Mă simt un privilegiat că am fost ales să lucrez la Universitatea Craiova, cel mai mare club de fotbal din provincie şi unul dintre cele mai mari din România. Mă interesează performanţă, am trecut banii în subsidiar, urmând să am bonusuri în funcţie de rezultatele pe care le vom avea. Vrem să intrăm în play-off, obiectivul fiind locurile 1-3. Este un privilegiu să readucem Craiova în Europa. Cunosc destul de bine lotul, vom miza pe elementul autohton şi vom aduce întăriri pe posturile-cheie, pe criterii de valoare. Am avut rezultate la toate echipele la care am fost şi dacă am stat destul de puţin nu a fost din vina mea, ci fiindcă nu am acceptat imixtiuni din partea conducătorilor. La Craiova am primit garanţii că nu se va întâmpla acest lucru” a declarat Gigi Mulţescu.

Noul antrenor al Craiovei spune că vor fi aduşi 5 jucători în vara aceasta la Universitatea: un portar, un fundaş dreapta, un stoper de picior stâng, un play-maker şi un atacant. Despre plecări, certe sunt despărţirile de Iliev, Achim, Curelea şi Ferfelea, iar restul se vor decide atunci când vor fi înfăptuite transferurile.

Tehnicianul Universităţii apreciază că Andrei Ivan are calităţile necesare să joace la Euro: „Andrei Ivan este un jucător decisiv al echipei, dar grupul este cel mai important. Dintr-un grup puternic se nasc şi vedetele, care trebuie să se supună interesului clubului. Obiectivul nostru, al tuturor, este să ajungem într-o cupă europeană. Nu am spus: accederea în play-off, care este o condiţie de bază, dar nu suficientă. În opinia mea, Ivan este peste vârfurile de acum de la naţională. Are viteză, tehnică, dar l-au tras înapoi ultimele meciuri. Nefiind la Euro, i s-a făcut o nedreptate atât lui Ivan, cât şi clubului. A fost convocat, echipa a fost privată de aportul lui pentru realizarea obiectivului: accederea în cupele europene. Asta m-a deranjat foarte mult. Dacă l-ai luat, opreşte-l“.

Colaboratorii lui Gigi Mulţescu la Craiova vor fi: Daniel Timofte, antrenor secund, Cătălin Mulţescu, antrenor cu portarii şi Ion Colonel, preparator fizic. Fostul preparator fizic, Cornel Blejan, şi fostul antrenor cu portarii, Silviu Lung, vor rămâne în cadrul clubului. Lotul Craiovei se va reuni luni, 13 iunie.

Marcel Popescu: „M-am întors la clubul cu care am câştigat trofee”

popescuMarcel Popescu a început cu un discurs despre ceea ce înseamnă Universitatea Craiova şi cum îşi propune el să o scoată din mediocritate, dar s-a împleticit când a venit rândul să răspundă întrebărilor care vizau declaraţiile sale din urmă cu câţiva ani, când o cataloga drept „clonă” pe echipa la care s-a angajat acum. Marcel Popescu pretinde că, fiind plecat prin ţară, nu a mai ştiut care este Universitatea Craiova şi a confundat-o cu echipa lui Mititelu, luându-se „după presă”. Până la urmă, actele şi decizia instanţelor l-au lămurit pe fostul impresar, care spune că este pregătit să readucă Ştiinţa pe culmile gloriei.

„Mă bucur că după 25 de ani mă reîntorc acasă şi găsesc o situaţie clară. M-am întors la clubul de unde am plecat, la clubul cu care am câştigat Cupa şi campionatul, campionatul de tineret şi de juniori în acelaşi an. Începând de ieri lucrurile sunt foarte clare, există un singur club, există doar clubul Universitatea Craiova, sentinţa dată de Curtea de Apel Bucureşti este definitivă şi executorie. Ca şi mass-media, şi eu am fost indus în eroare. Dar m-au lămurit actele: certificatul de naştere şi decizia justiţiei. În 1994 s-a rupt din clubul mamă Universitatea Craiova secţia de fotbal, care nu a avut acoperire juridică, fapt care astăzi se confirmă. Ce m-a lămurit să vin la Universitatea Craiova: faptul că de 25 de ani Craiova nu mai cochetează cu marea performanţă, faptul că am făcut mare performanţă unde am fost, iar întoarcerea mea la clubul de la care am plecat în fotbalul mare probează că nimic nu e întâmplător în viaţă. Universitatea Craiova a avut identitate tot timpul. Substituirea de persoană a fost făcută în partea cealaltă. Acolo s-a indus că Universitatea este nelegitimă. Universitatea Craiova, cea care există acum şi al cărui conducător sunt începând de astăzi, a existat în permanenţă“.

Marcel Popescu a vorbit şi despre obiectivele în noua funcţie: „Prezenţa în play-out îl consider ultimul accident nefericit din viaţa celui mai mare club din provincie. În şase luni vom avea la Craiova un stadion de talie europeană, care trebuie să genereze energii, să capaciteze toată zona. Partea administrativă are cu totul alte obligaţii. Echipa este a oraşului, este Universitatea Craiova şi obiectivul ei este întoarcerea în marea performanţă. Noul antrenor, Gheorghe Mulţescu, a venit lângă mine tocmai pentru acest lucru. Numele Craiovei nu poate fi asociat cu mediocritatea, rămânerea în prima ligă nu poate constitui un jubileu sau un moment de euforie. Craiova este un nume cu o rezonanţă europeană, care, din păcate, era aproape să dispară. Ca să pornim la un război, care va fi o întrecere sportivă corectă, trebuie să terminăm la nivelul oraşului Craiova cu războiul civil ţinut artificial în picioare, printr-o tehnică de deziformare care a rupt în două un oraş, a băgat în ceaţă o galerie minunată. Pentru că, după 25 de ani petrecuţi în ţară cu succes, ştiu că Universitatea nu are simpli suporteri, are fanatici. Craiova nu a murit, Craiova sută la sută va deveni o forţă a fotbalului românesc”.

Ciudată a fost decizia clubului din Bănie, care a impus o limită de întrebări ziariştilor şi a scurtat cât a putut conferinţa de presă, în condiţiile în care CS Universitatea Craiova pretinde că există transparenţă, deschidere şi se promovează ca fiind “echipa oraşului”.