Astăzi vin rezultatele la contestaţiile de la Bac

0
339

Convinşi că au făcut mai mult decât o arată nota primită la examen, 584 de candidaţi la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an au depus contestaţie. Astăzi ei vor afla dacă reevaluarea le mai creşte nota iniţială. Pentru unii, câteva puncte în plus pot însemna obţinerea notei de trecere. „Contestaţiile au fost depuse la centrele la care candidaţii au susţinut examenul, au mers într-un centru regional de contestaţii pentru reevaluare. Astăzi vor fi date rezultatele finale”, a explicat inspectorul şcolar Alexandru Gîdăr.

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, cele mai multe contestaţii au fost făcute la Matematică, disciplină la care 302 lucrări au fost retrimise la corectat de candidaţi. Multe contestaţii au fost şi la Limba şi literatura română – 121, precum şi la Biologie şi Anatomie, probe la care au fost şi cei mai mulţi candidaţi înscrişi.

În sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului, la nivelul judeţului Dolj au fost înregistrate 2.178 de contestaţii, dintre care cele mai multe vizau mărirea de notă pentru promovarea examenului. În urma contestaţiilor, 75 de candidaţi au promovat, iar procentul de promovabilitate  a crescut cu 1,10%, până la 40,48%.