Preşedintele PSD Dolj a participat, joi după-amiază, alături de candidaţii la funcţia de primar în comunele Sopot şi Predeşti

0
400

Sopot (50) (777x1024)Preşedintele organizaţiei Dolj a PSD, deputatul Claudiu Manda, a participat, joi după-amiază, alături de candidaţii social-democraţi la funcţia de primar în comunele Sopot şi Predeşti, Cătălin Trăistaru, respectiv Gheorghe Ganea, la întâlniri cu echipele de campanie şi susţinătorii din cele două localităţi.

Liderul PSD Dolj a fost însoţit de preşedintele executiv al organizaţiei judeţene a partidului, deputatul Ion Călin, şi doi dintre candidaţii pentru o funcţie de consilier judeţean: preşedinta TSD Dolj, Alexandra Presură, şi consilierul judeţean Fănel Văduva, preşedintele organizaţiei PSD Predeşti.

„Am mers în două localităţi învecinate, în care, deşi situaţia este diferită – pentru că, în timp ce la Sopot le propunem cetăţenilor continuitatea, la Predeşti ne dorim să producem schimbarea -, mesajul nostru este acelaşi: PSD Dolj îşi susţine candidaţii la funcţia de primar, le este alături acum şi le va fi, şi în următorii ani, un partener împreună cu care să-şi dezvolte proiectele.

Fiecare localitate din judeţ merită şansa de a avea în fruntea primăriei un om cu viziune, care identifică posibilităţile de accesare a fondurilor europene, dar ştie să se şi folosească de ele, să elaboreze proiecte, să obţină finanţare şi să le ducă la bun sfârşit. Altfel, ştim cu toţii că banii colectaţi din taxe şi impozite locale abia dacă acoperă cheltuielile cu funcţionarea primăriei şi în nici un caz nu ajung şi pentru investiţii.

Din acest punct de vedere, comuna Sopot este un caz fericit, pentru că are deja, în Cătălin Trăistaru, un astfel de primar, un exemplu în materie de administraţie eficientă şi bună gestionare a fondurilor, şi nu trebuie decât să-l păstreze.

Eu sunt sigur că Sopotul va alege în proporţie covârşitoare să continue cu primarul în funcţie şi candidatul nostru pentru un nou mandat, pentru că deja a convins şi a câştigat aprecierea şi respectul comunităţii, prin investiţiile pe care a reuşit să le realizeze.

De partea cealaltă, la Predeşti, venim cu Gheorghe Ganea ca o alternativă pentru primărie. Candidatul nostru are experienţă în administraţie, are şi un set de proiecte prin care vrea să abordeze câteva din priorităţile comunei. Propunem un candidat care pune şi el accentul pe accesarea fondurilor europene pentru finanţarea investiţiilor, fiind hotărât să maximizeze eficienţa primăriei în obţinerea banilor din surse externe.

Oamenii nu trebuie să uite însă că, pe cont propriu, unui primar îi este foarte greu să-şi pună în aplicare strategia de dezvoltare. Candidaţii noştri au întregul sprijin al PSD Dolj, dar au nevoie şi de echipe puternice în consiliile locale, pentru a-şi putea promova proiectele. Doljul are nevoie de o majoritate PSD şi în consiliul judeţean, ca o garanţie că, pe toată linia, de la primar la preşedintele CJ, există o preocupare adevărată pentru dezvoltare“, a declarat preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda.

La rândul său, preşedintele executiv al organizaţiei judeţene a PSD, deputatul Ion Călin, a precizat: „Candidaţii noştri la primăriile din Sopot şi Predeşti au sprijinul PSD, au sprijinul celui mai serios partid de pe eşichierul politic din România, care a ştiut de fiecare dată să îşi respecte angajamentele asumate.

De altfel, ne aflăm într-un moment în care cota de popularitate a PSD este comparabilă, dacă nu mai mare decât cea pe care o înregistra în 1992, iar acest lucru este tocmai rezultatul acestei responsabilităţi dovedite, este şi rezultatul celei mai bune guvernări din istoria postdecembristă, Cabinetul Victor Ponta.

Susţinătorii noştri pot merge cu fruntea sus să le spună oamenilor că noi suntem cei care au reparat nedreptăţile comise de alţii, noi suntem cei care au aşezat ţara pe traiectoria creşterii economice, cei care au găsit resursele financiare şi pentru măsuri sociale, dar şi pentru investiţiile de care au nevoie comunităţile.

Le-am transmis echipelor PSD de la Sopot şi Predeşti că este nevoie de mobilizare, că trebuie să câştigăm alegerile locale din 5 iunie cu un rezultat care să ne ofere certitudinea unei victorii şi în toamnă, la alegerile parlamentare. Este nevoie ca, în 2016, PSD să revină la guvernare pentru a repune ţara pe drumul dezvoltării, în beneficiul românilor.“

 

Biroul de presă al PSD Dolj