O bere cu o poveste specială, la Craiova

0
1823

Astăzi, Heineken România organizează „Ziua Porţilor Deschise” la fabrica de bere din Craiova. Cu această ocazie sunt invitaţi locuitorii Băniei să vină şi să afle secretele fabricării unei beri de calitate, sub îndrumarea specialiştilor berari din această fabrică. Ieri, a fost rândul jurnaliştilor din presa locală să vadă cum se fabrică o bere de calitate. Fabrica Heineken din Craiova a luat naştere în 1970, iar din 2003 a devenit parte a Heineken România, preluând şi însuşindu-şi valorile grupului Heineken: Respect, Bucurie, Pasiune pentru Calitate. De atunci, conducerea fabricii a investit în  modernizarea tehnologiilor pe care le utilizează, devenind un partener de încredere pentru comunitatea de care aparţine şi pentru mediul înconjurător.

În prezent, fabrica dispune de echipamente tehnologice performante, care asigură o mai mare eficiență a liniilor de producție și de îmbuteliere. Daca în 1970, anul înfiinţării, fabrica avea o capacitate de 380.000 hl/an, în prezent, fabrica are o capacitate de producţie de 1,9 milioane hl pe an. Alina Ţâru, directorul Fabricii a precizat ieri că la fabrica Heineken România din Craiova se producem bere de peste 40 de ani. „În această fabrică, de ani de zile lucrează oameni deosebiţi, care cunosc secretul producerii berii de calitate şi fac asta zi de zi, în mod eficient şi respectând cele mai înalte standarde de calitate. În data de 3 septembrie, deschidem porţile fabricii de bere Heineken România din Craiova şi invităm toţi locuitorii oraşului să viziteze fabrica şi să afle secretele fabricării unei beri de calitate” a  mai spus Alina Ţâru.

Degustarea berii este o adevarată artă

Organizatorii evenimentului s-au gândit şi la o mică supriză pentru jurnalişti, şi anume, după vizitarea fabricii, aceştia au fost puşi să deguste berea fabricată la Craiova. „Degustarea berii este o adevarată artă, nu este uşor de stăpânit, însă, odată ce secretele sunt învăţate, răsplata este pe masură: degustătorul va simţi din plin bogăţia aromelor care îi vor invada simţurile. Orice degustare de bere urmează un adevărat ceremonial, cu tehnici aparte de servire şi degustare. Temperatura ideală recomandată de specialiştii berari pentru degustarea berii este între 8 și 10 grade Celsius…” au spus specialiştii.

Anual : 1,9 milioane hl de bere

Fabrica de bere Heineken România din Craiova are o poveste ce se întinde de-a lungul a 40 de ani. Construită în 1969 şi deschisă un an mai târziu, fabrica a inceput să producă bere, care era îmbuteliată la sticlă şi KEG. Cu o capacitate de productie iniţială de 380.000 hl/an, fabrica şi-a majorat capacitatea de producţie la 450.0000 hl/an în primii ani de activitate. În 1994, fabrica a fost privatizată şi a adoptat numele de SC Bere Craiova SA. Trei ani mai târziu, fuzionează cu grupul Brau Union. Din 2003, Heineken preia unitatea de producţie de la Craiova. Începând cu 2008, fabrica de bere devine parte a grupului Heineken, adoptând în mod natural valorile şi cultura acestuia: Respect, Bucurie, Pasiune pentru Calitate. De-a lungul timpului, fabrica Heineken România din Craiova şi-a mărit capacitatea anuală de producţie, ajungând la 1,9 milioane hl de bere. În prezent, fabrica dispune de echipamente tehnologice moderne, care asigură o eficiență mai mare a liniilor de producție și de îmbuteliere. „Pentru a produce bere, fabricile Heineken România, inclusiv cea din Craiova, folosesc doar ingrediente naturale: malţ din orz, hamei, apă şi drojdie. Procesul de producţie a berii se desfaşoară în 7 paşi…” a mai spus Alina Ţâru, directorul Fabricii din Craiova.